طرز تهیه شیر تخم کدو غلیظ و خوشمزه در 5 مرحله

به گزارش مجله حقوق، شیر تخم کدو یکی از سالم و مقوی محسوب می شه که هم برای گیاه خوارها یه گزینه عالیه، هم برای کسایی که به لاکتوز حساسیت دارن و نمی تونن شیر گاو بخورن. این شیر کاملاً طبیعی و بدون گلوتن درست می شه و جدا از خاصیت و طعم ملایمش، خیلی هم سبک و زود هضم هست. با تخم کدو و آب، خیلی راحت و سریع می تونین تو خونه یه شیر گیاهی خونگی و خوش عطر درست کنین و ازش تو انواع نوشیدنی، صبحونه یا حتی دسرها استفاده کنین. برای آموزش طرز تهیه شیر تخم کدو با این مطلب از در همراه ما باشید.

طرز تهیه شیر تخم کدو غلیظ و خوشمزه در 5 مرحله

طرز تهیه شیر تخم کدو در یک نگاه

برای تهیه شیر تخم کدو، ابتدا تخم کدوهای خام، تمیز و تازه رو چند ساعت در آب سرد بخیسانید تا نرم و پوسته ها راحت جدا بشن. بعد، تخم کدوها رو با اندازه کافی آب سرد در مخلوط کن بریزین و خوب میکس کنین تا مواد کاملاً یکدست بشه. مایه به دست اومده رو از صافی یا پارچه نازک رد کنین تا پوسته و ذرات اضافه جدا بشه و یک نوشیدنی لطیف به دست بیاد.

در صورت دلخواه، کمی شیره انگور یا عسل برای شیرین کردن اضافه کنین. شیر تخم کدو رو داخل بطری شیشه ای بریزین و در یخچال نگهداری کنین تا خنک و خوشمزه نوش جان کنین.

برای اینکه درباره اندازه مواد اولیه، مراحل و جزییات تهیه شیر تخم کدو بیشتر بدونید، تا انتهای متن، با ما باشید.

مواد اولیه برای تهیه شیر تخم کدوی گیاهی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
تخم کدو خام و بدون نمک70 گرم
آب سرد4 لیوان فرانسوی دسته دار
عسل، شیره افرا یا شیره خرما1 تا 2 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه شیر تخم کدو: حدود 20-25 دقیقه

مراحل طرز تهیه شیر تخم کدو در خانه

شیر تخم کدو یکی از برترین و سالم ترین جایگزین های شیر لبنی برای گیاه خوارها و کسانی هست که به لاکتوز حساسیت دارن. طعم لطیف و ظاهر خامه ای این شیر، باعث می شه از نوشیدن یا استفاده ازش در انواع نوشیدنی و دسر لذت ببرین.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه شیر تخم کدو، تخم کدوهای خام رو توی یک کاسه بزرگ بریزین و روی اون ها آب سرد بگیرین. چند بار با دست هم بزنین تا هر چی گرد و غبار، ذرات ریز یا پوست اضافه مونده، خوب جدا بشه. تخم کدوها رو داخل یک آبکش بریزین. بعدش آب سرد رو مستقیماً و با فشار ملایم از روی شیر آب روی تخم کدوها بگیرین تا همه سطحش خوب خیس بشه و با دست هم آروم هم بزنین.

اگر دوست دارین شیر تخم کدوتون لطیف و خوشمزه تر بشه، تخم کدوها رو حداقل 4 تا 6 ساعت توی آب سرد خیس بدین (اگر وقت ندارین، بدون خیساندن هم میشه درست کرد، اما این مرحله باعث میشه بافت دانه ها نرم تر بشه و شیرتون خامه ای تر و راحت تر صاف بشه). آب خیسانده رو دور بریزین و تخم کدوهای خیس خورده رو آبکش کنین.

مرحله دوم: همه مواد رو داخل مخلوط کن بریزین

تخم کدوهای آماده رو با اندازه لازم آب سرد توی ظرف مخلوط کن بریزین. اگه میخواین شیرتون کمی شیرین باشه، تو این مرحله عسل یا شیره خرما () یا افرا رو هم اضافه کنین. حتی اگه قصد دارین بعداً طعم دهنده بزنین، همین الان اضافه کنین تا عطرش بهتر جذب بشه.

شما می تونین عسل و شیره خرما رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله سوم: مخلوط رو پوره کنین

مخلوط کن رو با دور بالا برای 2 تا 3 دقیقه روشن کنین. هر از گاهی دستگاه رو خاموش کنین و دیواره های ظرف رو با قاشق یا لیسک تمیز کنین که تخم کدوها به طور کامل پوره بشن و هیچ دانه ای کامل نمونه. نشونه اینکه مخلوطتون آماده است اینه که مایع کاملاً شیری و غلیظ دیده میشه و اثری از تکه های درشت تخم کدو داخلش نباشه. اگر مخلوط کن خونگی تون ضعیفه، تا 5 دقیقه هم ادامه بدین تا حسابی عصاره تخم کدوها بیرون بیاد.

مرحله چهارم: شیر تخم کدو رو صاف کنین

برای تهیه شیر تخم کدو، یک پارچه تنظیف تمیز، کیسه شیر گیاهی، یا حتی یک صافی خیلی ریز بردارین و روی یک کاسه بزرگ قرار بدین. حالا آروم مخلوط رو توی صافی بریزین. با قاشق هم بزنین یا با دست پارچه رو بچلونین تا همه عصاره خارج بشه.

ته نشین یا تفاله هایی که ته صافی یا پارچه می مونه رو دور بریزین یا اگه دوست دارین بعداً به کیک و نان اضافه کنین. اگه می خواین کاملاً یکدست باشه و ذره ای تفاله نمونه، شیر رو دو بار صاف کنین یا بعد از یکبار صاف کردن، دوباره از یک پارچه تمیز رد کنین.

مرحله پنجم: شیر گیاهی تخم کدو رو بچشید

برای اینکه شیر کاملاً مطابق ذائقه تون باشه، یک اندازه از آن رو بچشین. در صورت علاقه، می تونین تو همین مرحله کمی عسل یا شیره اضافه کنین و دوباره هم بزنین. بعلاوه اگر شیرین کننده نمی خواین، همین طور ساده و طبیعی استفاده کنین.

مرحله آخر: شیر تخم کدو رو خنک و نگهداری کنین

شیر تخم کدو رو داخل یک شیشه یا ظرف دربسته بریزین و بلافاصله داخل یخچال قرار بدین. برترین زمان مصرف تا 3 روز آینده است. اوایل کمی غلیظ و کف دار جلوه میکنه که طبیعیه و بعد از نیم ساعت، ته نشین میشه. هر بار قبل از مصرف، ظرف رو کامل تکون بدین یا هم بزنین تا همه محتوا دوباره یکدست بشه.

شیر تخم کدو گیاهی رو برای اضافه کردن به انواع قهوه، اسموتی، شیربرنج () و… هم می تونید استفاده کنین.

روش تهیه شیر تخم کدو با کتیرا

شیر تخم کدو با کتیرا یه نسخه غلیظ تر و لطیف تر از شیر تخم کدو معمولیه که برای کسانی که دوست دارن نوشیدنی شون حالت ژله ای و بافت مخملی داشته باشه، خیلی جذابه. برای تهیه این مدل، در کنار خیساندن و آسیاب کردن تخم کدو با آب (مثل دستور اصلی)، کمی کتیرا رو جداگانه بخیسانین تا کاملاً لعاب بندازه و ژله ای بشه.

بعد ژل کتیرا رو به مخلوط تخم کدو و آب اضافه می کنین و همه رو با هم مخلوط و صاف می کنین. تفاوت اصلی این روش با دستور ساده اینه که کتیرا باعث میشه شیر تخم کدو کمی غلیظ تر، کش دارتر و خامه ای تر احساس بشه و بعد از سرد شدن، کف و ته نشینی کمتری داشته باشه. ژل کتیرا هم باعث بهتر شدن بافت، افزایش ماندگاری و حتی یاری به هضم و فواید گوارشی بیشتر میشه. این ترکیب مخصوصاً برای کسانی که دنبال شیر گیاهی با بافت متفاوت و خواص دارویی بیشتر هستن، خیلی عالیه.

خواص و فوائد شیر تخم کدو برای سلامت بدن

شیر تخم کدو یه نوشیدنی گیاهی و کامل محسوب میشه که سرشار از مواد مغذی مهم برای بدن انسانه. تخم کدو سرشار از پروتئین گیاهی، چربی های سالم (به خصوص اسیدهای چرب امگا 3 و 6)، روی، منیزیم، آهن، پتاسیم و ویتامین E است. همین ترکیبات باعث میشه مصرفش به تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از کم خونی و بهبود سلامت قلب و عروق یاری کنه.

منیزیم تخم کدو برای آرامش اعصاب و برطرف استرس خیلی خاصیت داره و مصرف این نوشیدنی می تونه توی روزهایی که خسته ایم یا دچار بی حالی و کسلی هستیم، کلی انرژی و نشاط طبیعی به بدن بده. وجود آنتی اکسیدان ها و ویتامین E در تخم کدو باعث میشه شیرش یه انتخاب فوق العاده برای سلامت و شادابی پوست، پیشگیری از پیری زودرس سلولی و حفظ حالت کشسانی موها باشه.

یکی دیگه از فواید عالی شیر تخم کدو، یاری به گوارش و سلامت دستگاه هاضمه ست. این نوشیدنی سبک و راحت الهضم، برای کسایی که معده حساس دارن یا دچار نفخ و ورم معده میشن، یه گزینه مفیده.

اگر کتیرا هم به شیر تخم کدو اضافه بشه، خاصیت خنک کنندگی و ضدالتهابی نوشیدنی بیشتر میشه و می تونه در روزهای گرم یا برای افرادی که بدنشون به گرمیجات واکنش نشون میده، آرامش بخش باشه.

ترکیب تخم کدو و کتیرا می تونه به تسکین سرفه های خشک، بهبود گلودرد و حتی یاری به بازسازی بافت بدن بعد از ورزش یاری کنه. این نوشیدنی کاملاً گیاهیه، لاکتوز نداره، چربی ناسالمش پایینه و برای همه رده های سنی، حتی بچه ها و سالمندان قابل توصیه ست.

در نهایت، شیر تخم کدو به خاطر خواص مقوی، هیدراته کننده و آرامش بخشش، می تونه یه گزینه خوشمزه و سالم برای مصرف روزمره یا میان وعده باشه.

نکات مهم در طرز تهیه شیر تخم کدو خانگی

  • تخم کدو رو حتما به صورت تازه بهره ببرید. تخم های کهنه یا مانده ممکنه بو یا طعم بدی داشته باشن که روی طعم نهایی شیر تخم کدو هم اثر میذاره.
  • قبل از استفاده، تخم کدوها رو تو آب سرد برای یکی دو ساعت بخیسانید تا هم راحت تر میکس بشن، هم مزه خاک یا تلخی احتمالی گرفته بشه.
  • از آسیاب یا مخلوط کن قوی استفاده کنین تا دونه ها کامل خرد و پوره بشن. اینطوری شیرتون کاملاً سفید و یکدست درمیاد.
  • حتماً مخلوط آماده رو از صافی خیلی ریز یا پارچه تور رد کنین تا بافت شیر نرم و لطیف باشه و پوسته یا ذره درشت داخلش نمونه.
  • نسبت آب و تخم کدو رو بر اساس غلظت دلخواه تنظیم کنین؛ هرچی آب کمتر باشه، شیر غلیظ تر و مقوی تره.
  • برای طعم دلخواه می تونین کمی شیره انگور (طرز تهیه شیره انگور)، عسل یا شیره توت (طرز تهیه شیره توت) اضافه کنین تا هم شیرین و هم مقوی تر بشه.
  • اگر دوست دارین طعم خاص تری به شیر تخم کدوتون بدین، اندازهی وانیل، پودر دارچین یا هل به مواد اضافه کنین. این ترکیبات هم عطر خوشایند، هم طعم ملایم تری ایجاد می کنن.
  • افزودن اندازه خیلی کم نمک باعث متعادل شدن طعم و جلوگیری از بروز کف زیاد موقع میکس میشه.
  • می تونین شیر تخم کدو رو قبل از سرو چند دقیقه تو یخچال بذارین که حسابی خنک و دلچسب بشه، اینطوری طعمش هم بهتر درمیاد.
  • برای تزئین، چند قطره شیره میوه روی سطح شیر بریزین یا با خلال پسته و بادام، چند دونه تخم کدو یا حتی پودر دارچین روشو زیبا کنین.
  • اگه بخواین خاص و مجلسی تر سرو کنین، شیر رو تو لیوان های بلند شیشه ای شفاف بریزین تا رنگ روشنش معلوم باشه و با یخ و برگ نعنا تزئین کنین.
  • شیر تازه رو پس از صاف کردن، سریع تو بطری شیشه ای تمیز بریزین و درشو محکم ببندین.
  • برای نگهداری، شیر تخم کدو رو حتماً تو یخچال و دور از نور و گرما بذارین. بیشتر از دو تا سه روز نگه ندارین چون ممکنه خراب بشه یا طعمش تغییر کنه.
  • موقع مصرف، بطری رو حتماً کمی تکون بدین چون ممکنه مواد شیر تخم کدو ته نشین بشه.
  • اگر حس کردین شیر بوی خاص یا ترشیدگی گرفت، از مصرفش خودداری کنین و حتماً تازه تهیه کنین.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن شیر تخم کدو

آیا میشه در طرز تهیه شیر تخم کدو از تخم کدو بو داده هم استفاده کرد؟

نه. حتماً از تخم کدوی خام برای درست کردن شیر تخم کدو استفاده کنین. چون تخم کدوی بو داده، شور یا تفت داده شده هم طعم و رنگ شیر رو تغییر می ده، هم تا حد زیادی از مواد مغذی و آنزیم های مفیدش رو از دست می ده.

تخم کدوی خام ارزش غذایی بیشتری داره. وقتی تازه و سالم میکس بشه، هم عطر طبیعی و طعم ملایم تری به نوشیدنی می ده، هم باعث میشه نتیجه نهایی لطیف تر و مقوی تر باشه. ضمن اینکه تخم کدوهای شور یا تفت داده شده ممکنه مزه ناپسند، چربی اضافه یا حتی تلخی به شیر بدن و بافتش رو تغییر بدن.

چطور می تونم ماندگاری شیر تخم کدو رو بیشتر کنم؟

  • بعد از درست کردن، بلافاصله شیر رو داخل بطری شیشه ای کاملاً تمیز و خشک بریزین.
  • درب بطری را کاملاً محکم ببندین تا هوا وارد نشه.
  • بطری رو تا حد امکان پر کنین تا هوای خالی داخلش نباشه.
  • شیر رو همواره داخل یخچال و دور از نور و گرما نگهداری کنین.
  • هنگام برداشتن شیر، فقط با قاشق و دست تمیز کار کنین.
  • هر بار اندازه لازم رو جدا کنین و بقیه بطری رو سریع به یخچال برگردونین.
  • از ریختن شیر اضافه و مونده به بطری اصلی خودداری کنین.
  • در صورت مشاهده هرگونه بوی غیرعادی یا ترشیدگی، از مصرفش خودداری کنین.

با رعایت این نکات، شیر تخم کدو تا 2 یا 3 روز تازه و قابل مصرف باقی می مونه.

شیر تخم کدوم چرا برخی وقتا کف می کنه یا می بره؟

اگه سرعت و قدرت میکس کردن خیلی زیاد باشه یا دمای محیط خیلی بالا باشه، ممکنه شیر تخم کدو کمی کف کنه یا حالت بریده پیدا کنه.

سعی کنین دونه ها رو با آب سرد و در چند مرحله مخلوط کنین و حتماً بعدش صافش کنین تا بافتش لطیف بمونه. خوابوندن شیر برای چند دقیقه تو یخچال هم به تثبیت کف یاری می کنه.

شیر تخم کدو رو چه جوری خوش عطر و خوش طعم تر درست کنیم؟

می تونین موقع میکس کردن کمی وانیل، دارچین یا هل اضافه کنین. برای شیرین کردن هم از شیره انگور، شیره توت یا حتی خرما استفاده کنین، که طعم ملایم و طبیعی می ده و ارزش غذایی رو بالا می بره.

فقط یادتون باشه اندازه طعم دهنده ها رو خیلی کم بریزین که مزه غالب نشه.

شیر تخم کدوی تازه چرا برخی وقت ها ته نشین یا دو فاز میشه؟

این کاملاً طبیعیه که بعد از چند ساعت مواد جامد ته نشین شه. هر بار که می خواین مصرف کنین، بطری یا پارچ رو خوب تکون بدین تا بافت شیر یکدست و یکپارچه بشه.

برای کاهش ته نشینی، می تونین اندازه کمی ژل کتیرا یا تخم شربتی به شیر اضافه کنین که هم بافت رو نرم تر می کنه، هم جداسازی رو کمتر می کنه.

می شه شیر تخم کدو رو گرم هم مصرف کرد؟

بله، ولی باید با دمای خیلی کم و غیر مستقیم گرم بشه چون حرارت زیاد باعث ته نشینی و جدا شدن بافت شیر میشه. شیر تخم کدو رو می تونین کمی تو حالت بن ماری یا تو ماکروویو با قدرت پایین گرم کنین. معمولاً به صورت سرد و خنک مزه بهتری داره، اما گرم هم کاملاً قابل مصرفه.

چطور باید کتیرا رو در طرز تهیه شیر تخم کدو استفاده کنیم؟

برای استفاده از کتیرا توی شیر تخم کدو، اول اندازه کمی کتیرا (مثلاً نصف قاشق مرباخوری) رو تو یه لیوان آب سرد بریزین و چند ساعت بذارین تا کاملاً لعاب بندازه و ژله ای بشه. بعد که لزج و ژلی شد، موقع میکس کردن تخم کدو و آب، کتیرا رو هم اضافه کنین و همه مواد رو با هم حسابی مخلوط کنین.

این کار باعث می شه شیر شما بافت نرم تر و قوام بیشتری پیدا کنه، کمتر ته نشین بشه و موقع نوشیدن هم حالت ابریشمی داشته باشه. فقط یادتون باشه کتیرا رو از قبل بخوابونین تا به راحتی توی شیر حل بشه و گلوله نشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 11 مرداد 1404 بروزرسانی: 11 مرداد 1404 گردآورنده: law10.ir شناسه مطلب: 1690

به "طرز تهیه شیر تخم کدو غلیظ و خوشمزه در 5 مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیر تخم کدو غلیظ و خوشمزه در 5 مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید