خطر دیابت در بچه هایی که زیاد به نمایشگر نگاه می نمایند

به گزارش مجله حقوق، تماشای تلویزیون، استفاده از کامپیوتر یا بازی های ویدیویی، سه ساعت یا بیشتر در روز، بچه ها را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار می دهد. پژوهشی نشان می دهد هرچقدر زمان بیشتری به صفحه نمایشگر خیره شوید احتمال ابتلا به بیماری دیابت در بزرگسالان زیاد می گردد. یافته های تازه این مسئله را در خصوص بچه ها نیز تایید نموده است.

خطر دیابت در بچه هایی که زیاد به نمایشگر نگاه می نمایند

پژوهشگران در انگلیس داده های مربوط به حدود 4500 کودک را تحلیل کردند. این داده ها نشان دادند کسانی که وقت بیشتری رو به مانیتورها می گذرانند؛ نشانه های زیستی شناخته شده ای دارند که خطر دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. در این بچه ها نشانه هایی وجود داشت که نشان می داد قند در بدن آن ها به خوبی پردازش نمی گردد. شرایطی که به مقاومت انسولین شناخته می گردد و مشخصه دیابت است.

این پژوهش که در ژورنال آرشیو بیماری های بچه ها (journal Archives of Disease in Childhood), به چاپ رسیده نشان می دهد نگاه کردن زیاد به نمایشگرها برای سلامتی مضر است. مارک ترمبلی، پژوهشگر چاقی کودکی و متخصص سلامت در بیمارستان بچه ها انستیتو اونتوریو شرقی می گوید این مسئله با تکامل ما ناسازگار است. بچه ها زمان زیادی مقابل نمایشگرها سپری می نمایند. پژوهش در سال 2015 نشان داد که بچه ها و نوجوانان 13 تا 18 ساله به طور میانگین 9 ساعت در روز صرف استفاده از کامپیوتر، گوشی های هوشمند و تلویزیون می نمایند. بچه ها 8 تا 12 ساله هم روزانه 6 ساعت را صرف استفاده و نگاه کردن به این وسایل الکترونیکی می نمایند. این آمار و ارقام نشان می دهد ما تعادل لازم برای زندگی سالم را گم نموده ایم.

پژوهش های پیشین حاکی از این بود که صرف زمان زیاد برای تماشای نمایشگرها بر شاخص توده بدن در بچه ها و نوجوانان 9 تا 16 ساله موثر است. شاخصی که بر اساس مقدار چربی به نسبت به قد و وزن محاسبه می گردد. پژوهشی دیگر نشان داد که صرف زمان زیاد برای تماشای تلویزیون خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. محققان پژوهش اخیر قصد داشتند ببینند آیا این اثرات برای بچه ها هم وجود دارد.

این پژوهش حاصل آنالیز 4500 کودک 9 تا 10 ساله از 200 مدرسه ابتدایی در لندن، بیرمنگام و لستر که در مطالعات سلامت و آسیب کودک شرکت نموده بودند، است. از این بچه ها پرسیده شده بود که هرروز چند ساعت را پای تلویزیون یا بازی های ویدئویی می گذرانند. پژوهشگران دریافتند بچه های که بیش از سه ساعت صرف تماشای نمایشگرها نموده اند 11 درصد بیشتر از کسانی که زیر یک ساعت را گزارش نموده بودند؛ مقاومت به انسولین نشان دادند. در مقاومت انسولین ماهیچه ها، چربی، سلول های کبد به انسولین پاسخ مناسب نمی دهد. انسولین هورمون کنترل نماینده قند در خون است. مقاومت به انسولین یکی از عوامل ایجادنماینده احتمالی دیابت نوع 2 است. بعلاوه بچه های که زمان زیادی را مقابل نمایشگرها می گذرانند سطح بالاتری از چربی و لپتین (هورمون اشتها) در بدن داشتند.

درنهایت این که این مطالعه نشان می دهد اگر بچه ها زمانی را که پای تلویزیون، موبایل و کامپیوترهایشان صرف می نمایند کم نمایند، خطر ابتلا به دیابت هم در آن ها کم می گردد.

منبع: The Verge

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 فروردین 1404 بروزرسانی: 28 فروردین 1404 گردآورنده: law10.ir شناسه مطلب: 1671

به "خطر دیابت در بچه هایی که زیاد به نمایشگر نگاه می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر دیابت در بچه هایی که زیاد به نمایشگر نگاه می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید