افزایش 47 درصدی قیمت خرید تضمینی گندم
به گزارش مجله حقوق، خبرنگاران/آذربایجان شرقی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش 47 درصدی قیمت خرید تضمینی محصول گندم در سال زراعی جاری اطلاع داد.

علی رخ افروز در حاشیه بازدید از مزارع کلزا و گندم روستای مایان شهرستان تبریز با بیان این که قیمت تضمینی گندم هفته گذشته توسط هیات دولت اعلام شد، اضافه نمود قیمت برای هر کیلو گندم معمولی نان، 2500 تومان و گندم دوروم، 2600 تومان اعلام شد؛ در صورتی که سال گذشته به قیمت 1700 تومان از کشاورزان خریداری شده بود.
وی با بیان این که گندم، عمده ترین محصول زراعی و نماد خودکفایی کشور بوده و این محصول همواره و در همه جا بیشترین سطح زیر کشت را در زراعت آبی و دیم به خود اختصاص داده است، گفت: باتوجه به این که گندم به عنوان منبع عمده تأمین کالری و پروتئین مورد احتیاج جامعه محسوب می گردد، لازم است تا ضمن تامین امنیت غذایی جامعه که عمده آن به وسیله فراوری محصولات اساسی هم چون گندم و کلزا محقق می گردد، برای برطرف آفات و بیماری های شایع این محصولات در مرحله داشت اقدام کنیم.
وی یکی از معضلات مهم مزارع گندم را در شرایط فعلی، وجود علف های هرز بیان کرد و گفت: علف های هرز علاوه بر جذب آب و مواد غذایی از خاک، باعث اشغال فضای مزرعه شده و از رسیدن نور خورشید به بوته های گندم و کلزا جلوگیری می نمایند در نتیجه رشد گیاه گندم و پنجه زنی آن به درستی انجام نخواهد شد بنابراین مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم، برای جلوگیری از کاهش عملکرد کشت این محصول بسیار لازم است.
رخ افروز با بیان این که استفاده از کود ازته سرک به صورت محلول پاشی یا دستی، در افزایش عملکرد و بالا بردن کیفیت گندم به دست آمده، نقش مهمی دارد، ادامه داد: کودهای مورد احتیاج برای افزایش عملکرد محصول گندم در آذربایجان شرقی به مقدار لازم تامین شده و تا به امروز بیش از 22 هزار تن کود سرک بین گندمکاران آذربایجان شرقی توزیع شده و هم چنان تامین و توزیع کود ادامه دارد.
وی با بیان این که کشاورزان گندمکار و کلزاکاران استان باید هرچه سریعتر نسبت به مبارزه شیمیایی با علف های هرز مزارع خود اقدام نمایند، اضافه نمود: تقاضای ویژه ای از کشاورزان دارم که با اقدامات خود یاری به افزایش فراوری نمایند که یکی از آن ها، اقدامات مفید برای جلوگیری از آفت و علف های هرز است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، رخ افروز از افزایش 30 درصدی عملکرد مزارع در صورت مبارزه با علف های هرز اطلاع داد و گفت: با توجه به تاثیر سوء علف های هرز بر کمیت و کیفیت محصول فراوریی، کشاورزان عزیز لازم است کار مبارزه را با هدایت کارشناسان پهنه مستقر در مراکز جهاد کشاورزی در شهرستان ها با دقت و جدیت کافی انجام دهند.
منبع: خبرگزاری ایسنا