چطور یک ته چین لوبیا پلو ترد و طلایی به روش رستوران درست کنیم؟
به گزارش مجله حقوق، ته چین لوبیا پلو در اصل همان است که به صورت ته چین تهیه می گردد. این ته چین را البته می توانید با لوبیا سبز و گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده، بوقلمون، کوفته قلقلی و … هم برای یا درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه ته چین لوبیا سبز و نکات پخت و خوشمزه شدن ته چین لوبیا سبز به عنوان یکی غذای خوشمزه با لوبیا سبز را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه ته چین لوبیا پلو با مرغ (برای 2 تا 3 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
سینه مرغ | 1 عدد |
لوبیا سبز | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
ماست چکیده | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 3 قاشق غذاخوری |
زرشک | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
پودر سیر و پودر زیره | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
انواع شور و ترشی | برای سرو ته چین لوبیا سبز |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ته چین لوبیا پلو با لوبیا سبز: 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه ته چین با لوبیا سبز در قابلمه
ته چین لوبیا سبز را به جای یا برای غذای مهمانی می توانید درست کنید. در ادامه طرز تهیه ته چین لوبیا سبز قالبی مرحله به مرحله را دنبال کنید.
مرحله اول: لوبیاها را آماده کنید
ابتدا برنج را بشویید و با میزانی آب نمک ولرم بخیسانید. لوبیا سبزها را بشویید و سر و ته آنها را با چاقوی تیز جدا کنید. لوبیاها را در قطعات 2 تا 3 سانتی متری خرد کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه میزانی آب بریزید و لوبیا سبزها را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید لوبیاها بپزند.
می توانید لوبیاها را بخارپز کنید. وقتی لوبیاها پختند، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. اگر لوبیا سبز تازه ندارید از لوبیا سبز منجمد بهره ببرید. صبر کنید یخ لوبیاها آب گردد.
در صورت تمایل می توانید لوبیا سبز منجمد را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: سینه مرغ را با پیاز تفت دهید
برای پخت مرغ، باید پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. در یک قابلمه پیاز خرد شده و کمی روغن بریزید. پیازها را تفت دهید تا طلایی شوند. در این فاصله مرغ را به صورت نوارهای باریک خرد کنید. مرغ ها را در تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زیره و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا مرغ ها طعم بگیرند.
شما می توانید روغن پخت و پز و سرخ کردنی، سینه مرغ بدون پوست، پیاز داغ آماده و انواع ادویه غذا مثل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زیره و نمک را به روش های حضوری و اینترنتی بخرید.
مرحله سوم: مرغ را بپزید
بعد از اینکه مرغ ها تفت خوردند، لوبیا سبزهای پخته شده را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا به طور یکدست با هم مخلوط شوند. شعله زیر تابه را کم کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ها به مدت 15 تا 20 دقیقه با لوبیا سبزها، به آرامی و با بخار داخل تابه، بپزند.
مرحله چهارم: مایه ته چین لوبیا سبز را آماده کنید
در یک کاسه، زرده های تخم مرغ را بریزید و با قاشق هم بزنید تا از هم باز گردد (اگر می خواهید بوی زهم تخم مرغ در غذا کمتر گردد بهتر است آن را با قاشق به هم بزنید نه چنگال). سپس ماست چکیده را اضافه کنید و با تخم مرغ ها هم بزنید.
زعفران دم نموده و گلاب را هم اضافه کنید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید. این مخلوط را در یخچال بگذارید. در این فاصله، یک تابه را با کمی روغن روی حرارت بگذارید و زرشک های شسته و آبکش شده را برای 30 ثانیه در آن تفت دهید.
برای خرید ماست چکیده، تخم مرغ، زرشک و زعفران با کیفیت می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید
در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. اگر می خواهید رنگ برنج تان زرد گردد، می توانید به آب در حال جوش، کمی زردچوبه اضافه کنید. آبی که برنج را در آن خیس نموده اید، دور بریزید. برنج را در قابلمه آب در حال جوش بریزید. حدود 4 تا 6 دقیقه برنج را بجوشانید. برنج باید کمی دان تر از حالت عادی باشد تا ته چین شفته نگردد.
انواع برنج ایرانی و خارجی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله ششم: برنج را در مایه ماست بریزید
بعد از آبکش کردن برنج، روی آن کمی آب گرم بریزید تا نشاسته اضافی برنج گرفته گردد. صبر کنید تا برنج کمی سرد گردد، سرد شدن مواد از جمله برنج یک نکته مهم در طرز تهیه انواع ته چین است. مایه ماست را از یخچال بیرون بیاورید و برنج آبکش شده را به مخلوط ماست اضافه کنید.
اضافه کردن 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن یا کره هم طعم ته چین لوبیا سبز را خوشمزه تر می نماید. اگر زعفران آن کم است، کمی زعفران دم نموده دیگر اضافه کنید. برنج را با مخلوط ماست به آرامی هم بزنید.
مرحله هفتم: برنج را در قابلمه بریزید
بعد از مخلوط کردن برنج با مایه ماست و پختن مایه لوبیا سبز و مرغ، کف یک قابلمه نچسب و باکیفیت (که ته چین به آن نچسبد) را میزانی روغن بریزید. اگر می خواهید ته چین شما، ته دیگی به جز برنج داشته باشد، ته دیگ دلخواهتان مثل سیب زمینی حلقه ای شده یا نان بگذارید. نصف برنج را روی ته دیگ بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا فشرده و سطح آن صاف گردد.
مرحله هشتم: مواد ته چین را به صورت لایه ای در قابلمه بریزید
به عنوان لایه میانی، مخلوط لوبیا سبز و مرغ را اضافه کنید (این مخلوط نباید آب داشته باشد که ته چین شفته نگردد). روی این لایه را زرشک سرخ شده بریزید. این لایه را هم با پشت قاشق صاف کنید. سپس بقیه برنج را اضافه و دوباره روی آن را صاف کنید. می توانید در آخر، کمی زعفران دم نموده دیگر، روی برنج بریزید.
مرحله نهم: ته چین لوبیا پلو را بپزید
درب قابلمه ته چین لوبیا سبز را ببندید و به مدت 7 دقیقه شعله را روی حالت میانه قرار دهید. سپس شعله زیر قابلمه را روی ملایم ترین حالت تنظیم کنید. اجازه دهید ته چین به مدت 1 ساعت بپزد.
وقتی ته چین لوبیا سبز پخت، یک سینی را روی دهانه قابلمه بگذارید و ته چین قالبی لوبیا پلو را در سینی برگردانید. ته چین را با، و سرو کنید.
انواع ترشی و انواع شور را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
روش تهیه ته چین لوبیا پلو قالبی در فر
برای درست کردن ته چین لوبیا پلو در فر، همه مراحل بالا را برای درست کردن مایه ته چین انجام دهید. برای پخت ته چین، یک قالب یا ظرف مناسب قرار دادن در فر را چرب کنید و مواد ته چین لوبیا پلو را به صورت لایه لایه در ظرف بریزید و روی آن را صاف کنید. روی ظرف را فویل بکشید و با چنگال 4 سوراخ در فویل ایجاد کنید.
ته چین را در فر بگذارید و 1 ساعت صبر کنید. بعد از 1 ساعت، فویل روی ظرف را بردارید و گریل را روشن کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا روی ته چین طلایی گردد. مراقب باشید در این مدت، روی ته چین نسوزد. سپس ظرف را از فر بیرون بیاورید و سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه ته چین لوبیا پلو در تابه
برای تهیه ته چین لوبیا سبز در تابه، باید از تابه دو طرفه بهره ببرید. کف هر دو طرف تابه را چرب کنید و به صورت لایه لایه، مواد ته چین را در تابه بریزید و هر لایه را صاف کنید. تابه را به مدت 40 دقیقه روی حرارت بگذارید و بعد تابه را برگردانید تا سمت دیگر ته چین هم طلایی گردد. 30 دقیقه دیگر صبر کنید. هر دو طرف ته چین لوبیا پلو که سرخ شد، شعله را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه ته چین لوبیا پلو
- برای طرز تهیه ته چین لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده، برای 2 تا 3 نفر (200 گرم گوشت چرخ نموده) در نظر بگیرید. به جای، گوشت چرخ نموده را با پیاز و ادویه ها تفت دهید و بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
- برای طرز تهیه ته چین لوبیا پلو با گوشت تکه ای، گوشت تکه ای را با پیاز، ادویه ها و میزانی آب بپزید. بعد از پختن، آن را با لوبیا سبز و ادویه ها بپزید. این مخلوط را به عنوان مواد میانی ته چین، بهره ببرید.
- به ازای هر 1 پیمانه برنج (یا 1 لیوان فرانسوی دسته دار)، 1 زرده تخم مرغ اضافه کنید. اگر از تخم مرغ کامل استفاده می کنید، به ازای 2 پیمانه برنج، 1 تخم مرغ بهره ببرید.
- برای اینکه بوی تخم مرغ در غذا، مشامتان را آزار ندهد، قبل از اضافه کردن ماست به آن، تخم مرغ را برای مدت 2 تا 3 دقیقه هم بزنید.
- حتما از ماست چکیده برای تهیه ته چین لوبیا پلو بهره ببرید. اگر ماست شل باشد، ته چین تان شفته می گردد.
- برای مجلسی تر شدن ته چین، در زمانی که مواد ته چین را در قابلمه می ریزید، به میزان 2 سانتی متر، مواد را از دیواره های قابلمه فاصله دهید، طوری که مواد داخل برنج باشند و به دیواره نخورند.
- می توانید روی ته چین را با خلال مغزهای مختلف، زرشک و حتی دانه های انار، تزیین و سرو کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن ته چین لوبیا پلو
چرا ته چین لوبیا پلو وا می رود؟
1- نسبت مواد را رعایت ننموده اید.
2- میران تخم مرغ کم بوده است.
3- ماست شل بوده است.
4- مواد میانی ته چین، آب داشته است.
چرا ته چین لوبیا پلو خشک می گردد؟
استفاده زیاد از تخم مرغ در ته چین، باعث خشک و سفت شدن آن می گردد.
برای این که ته چین لوبیا پلو ترد و طلایی گردد چه باید کرد؟
برای داشتن یک ته چین طلایی در و دیوار قالب ته چین را با روغن چرب کنید و در استفاده کردن از روغن دست و دلباز باشید تا در نهایت یک ته دیگ طلایی و ترد داشته باشید.
منبع: افق کوروش