معرفی غذاهای محلی اهواز خوزستان

به گزارش مجله حقوق، غذاهای محلی اهواز

در این بخش از وب سایت مجله گردشگری خبرنگاران شما را با غذاهای محلی اهواز آشنا خواهیم کرد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

معرفی غذاهای محلی اهواز خوزستان

اهواز مرکز استان خوزستان و یکی از شهرهای پر جمعیت ایران است. اهواز یکی از برترین شهرهای ایران که جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد. جاهای دیدنی اهواز که یکی از شهرهای صنعتی و نفت خیز کشورمان است و بیشتر مردمان آن به زبان عربی و فارسی سخن می گویند زبانزد خاص و عام است. در بین خوش خوراک ها، غذاهای سنتی اهواز هوادارهای بسیاری دارد. در اهواز بیش از صد نوع غذا پخته می گردد که بیش ترشان با توجه به ذائقه مردم محلی، طعمی تند دارند. در این مقاله درباره غذاهای سنتی اهواز خواهیم گفت. با ما باشید تا با لذیذترین غذاهای جنوبی آشنا شوید.

قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از مشهورترین غذاهای سنتی اهواز و استان خوزستان است که معمولاً به صورت خورش در کنار پلو سرو می گردد. به علت نزدیکی استان خوزستان به خلیج فارس و رواج صید ماهی، غذاهای فوق العاده ای با استفاده از این ماده غذایی ارزشمند درست می شوند که یکی از آن ها قلیه ماهی ست. تمبر هندی، سبزی های مخصوص قلیه و ادویه ها به خصوص فلفل، پای ثابت غذاهای جنوبی، مواد تشکیل دهنده این غذا هستند.

امگشت

امگشت از دیگر غذاهای سنتی اهواز است که بیش تر در میان اعراب شهر رواج دارد و از برترین نوع ماهی تن، یعنی ماهی کباب، در پختش استفاده می گردد. ماهی نمک سود شده، پیاز، سیر و ادویه های مخصوص، مواد اولیه این غذای خوشمزه هستند. این غذای خوشمزه را کنار پلو نوش جان کنید.

آش ارده خوزستانی

با شنیدن نام این غذا حتما تصویری از یک آش در فکر تان نقش می بندد؛ اما اشتباه نکنید! آش ارده نوعی پلو است که با ماش و ارده تیره رنگ (کنجد ساییده شده) پخته می گردد و یک خوراک کامل به شمار میرود. گاهی به این غذا پلو ارده هم می گویند؛ اما نام مرسوم و صحیح آن همان آش ارده است. طبع این غذا به علت وجود شیره خرما در آن گرم و طعمش شیرین است و بیشتر به وسیله مردم دزفول در روزهای بارانی و فصل زمستان طبخ می گردد.

نافله

این غذا متفاوت ترین طعم را در بین غذاهای سنتی اهواز دارد. شکر و سرکه در این غذا، طعمی ملس ایجاد می نماید. گوشت، پیاز، آرد نخودچی و ادویه های مخصوص، مواد اولیه این غذا هستند. نافله شبیه کباب شامی ست، اما مانند دونات دایره ای و توخالی ست.

ماهی شکیبا تنوری

خوزستانی ها به ماهی صُبور علاقه زیادی دارند و آن را به صورت کبابی و تنوری سرو می نمایند. سبزی هایی که برای خوش طعم تر شدن این ماهی استفاده می شوند گشنیز به میزان کم (تا تلخ نگردد)، کمی شنبلیله و سبزی پلویی است. سیر و تمبر هندی در این غذا هم نقش مهمی دارند و طعم خاصی به آن می دهند. ماهی با ترکیبی از سبزی های مخصوص، سیر، تمبر هندی و ادویه پر و سپس کباب می گردد که در اصطلاح محلی به آن حشو می گویند.

فلافل

ماده اصلی فلافل نخود است که جایگزین مناسبی برای پروتئین گوشت قرمز است. نخود، سیر، سیب زمینی، تخم مرغ، سرکه، جعفری، آرد لپه و ادویه های مخصوص، مواد اولیه این غذای خوشمزه اند. این غذا به قدری محبوب است که در بیش تر شهرهای ایران، از جمله خیابان های تهران، به راحتی پیدا می گردد.

سمبوسه

سمبوسه هم از معروف ترین غذاهای سنتی اهواز و جنوب ایران است که از گوشت چرخ نموده، سیب زمینی، گشنیز و ادویه های مخصوص تهیه می گردد. این غذا از پر هوادارترین غذاهای جنوبی ست که طعم تند فلفل مزه اصلی اش است. تندی این غذا با سلیقه بسیاری از ایرانی ها جور است.

پاکوره یا پاکورا

پاکوره نوعی میان وعده هندی ست که جای خود را در سفره خوزستانی ها باز نموده است. برای تهیه این غذا باید آرد سفید، آرد نخود، نمک، پیاز و آب را با هم مخلوط کنید. زردچوبه، کاری و فلفل هم که همراه نام هندی با این غذا می آیند. سپس تخم مرغ را به مخلوط قبلی بیفزایید و خوب به هم بزنید. در ادامه این مواد را مثل کوکو در ماهیتابه سرخ می کنید.

کبه عربی

کبه عربی که همراه با عرب ها به خوزستان آمده، کمی به سمبوسه شبیه است؛ اما شکل بیضی دارد و پیش از سرخ کردن، آن را درون لایه ای از برنج پخته شده می پیچند. مواد داخل آن را هم مانند سمبوسه به دلخواه تغییر می دهند؛ اما به طور معمول از گوشت چرخ نموده، لپه و برنج برای مواد داخل آن استفاده می گردد. کسانی که هوادار غذاهای شیرین هستند به این مواد کشمش هم اضافه می نمایند. سرخ شدن برنج به این غذا طعم منحصر به فردی می دهد.

قلیه تخم مرغ

قلیه تخم مرغ، یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی استان خوزستان است که بسیار لذیذ و پرهوادار بوده و برای تهیه آن، به مدت زمان کمتری نسبت به سایر غذاهای این استان، احتیاج خواهد بود. آشپزها و بانوان استان خوزستان، با استفاده از تخم مرغ، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، آرد گندم، پیاز، سیر، تمبر هندی، نمک، زردچوبه، رب گوجه فرنگی، گرد لیمو و روغن این غذای خوشمزه و دلپسند را تهیه می نمایند.

حمیس توله

حمیس توله که به آن پنیرک هم می گویند، شبیه نرگسی یا بورانیست که بدون تخم مرغ درست می گردد. حمیس توله از گیاهی بومی به نام پنیرک تهیه می گردد. این گیاه با داشتن خاصیت دارویی بسیاری با رب انار، نارنج و ادویه های مخصوص تهیه می گردد. از این گیاه دارویی برای درمان بیماری های تنفسی، افزایش ترشح شیر و بعلاوه درمان یرقان و باز کردن مجاری کبد استفاده می گردد. مسهل بودن، تقویت روده و بهبود زخم کلیه، از ویژگی های دیگر این گیاه است.

بورانی باقلا سبز

بورانی باقلا سبز نیز مانند بورانی اسفناج یا بادمجان، بر پایه ماست است و همراه با غذای اصلی خورده می گردد. برای تهیه آن از ترکیب ماست چرب، پیاز داغ، سیر، شوید و ادویه هایی مانند گرد لیمو، زردچوبه، فلفل و نمک استفاده می گردد. باقلا را نیز پس از پخته شدن با این مخلوط هیجان انگیز مخلوط می نمایند.

رنگینک

رنگینک یک دسر محلی و سنتی ست که به روش های مختلف تهیه می گردد. خرما، گردو، آرد و روغن مواد اولیه تهیه این دسر لذیذ هستند که اغلب به عنوان وعده ای غذایی در ماه مبارک رمضان سر سفره اهوازی هاست.

محلبیه

محلبیه یک دسر لذیذ و خوشمزه است که اغلب به وسیله اعراب استان خوزستان و اهواز تهیه می گردد. نشاسته ذرت، شکر و خامه مواد اصلی این دسر خوش طعم هستند. این دسر هم در ماه مبارک رمضان به صورت سرد سرو می گردد.

معسل

معسل یا ماعسله یک دسر مقوی و پرخاصیت خوزستانی است که با خرما درست می گردد. این دسر حسابی پرمزه است و طبع گرم دارد. برای تهیه معسل خرما و شیره خرما را با کنجد، زنجبیل، جوز هندی، میخک، هل، دارچین و فلفل سیاه روی گاز به طور ملایم حرارت می دهند. معسل چاشنی خوبی برای نوشیدن چای به شمار می رود.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: law10.ir شناسه مطلب: 1592

به "معرفی غذاهای محلی اهواز خوزستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی غذاهای محلی اهواز خوزستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید