طرز تهیه کیک یزدی با آب ساده و خوشمزه
به گزارش مجله حقوق، با پخت کیک یزدی و پخش شدن عطرش در هوا دیگر نمی توان دست رد به آن زد. طعم بی نظیر این کیک سنتی به کوچه پس کوچه های شهر یزد برمی شود. ناگفته نماند که در شهرهای دیگر هم آن را با عطر و طعم متفاوت می پزند. در اصل این شیرینی خوشمزه را با شیر یا ماست در یزد تهیه می نمایند و ما قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کیک یزدی با شیر را آنالیز نموده بودیم، اما در شهرهای دیگر آن را با آب هم می پزند. در این جا طرز تهیه کیک یزدی با آب را برایتان خواهیم گفت. حتما این شیرینی را هم مانند دیگر شیرینی های یزدی مانند قطاب یزدی امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با آب
- آرد شیرینی پزی 300 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- شکر 200 گرم
- آب نصف پیمانه
- روغن 175 گرم
- عسل یک قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
- پودرهل یک و یک دوم قاشق غذاخوری
- گلاب نصف پیمانه
- کنجد به اندازه لازم
طرز تهیه کیک یزدی با آب
1. تخم مرغ و شکر را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آب تمامی مواد را از یک ساعت قبل آماده کنید تا به دمای محیط برسد. ظرف مناسبی انتخاب کنید و تخم مرغ ها را در آن بشکنید. در ادامه پودر هل و شکر را اضافه کنید و با یاری هم زن به مدت هشت دقیقه بزنید تا مخلوط به رنگ کرمی دربیاید. دقت داشته باشید تا مخلوط تان حالت خامه ای به خود بگیرد.
2. روغن و گلاب را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آب به سراغ روغن و آب بروید. آن ها را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط را برای یک دقیقه هم بزنید. در ادامه گلاب را به ظرف اضافه و مجدد برای چند دقیقه هم بزنید. در صورت تمایل به جای آب، شیر یا ماست هم می توانید اضافه کنید. با این مواد به راحتی می توانید طرز تهیه کیک ماست را هم امتحان کنید.
3. مواد خشک را با تخم مرغ مخلوط کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آب نوبت به مخلوط کردن مواد خشک می رسد. کاسه ای مناسب انتخاب کنید تا در آن آرد شیرینی پزی، نمک و بیکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کنید. بهتر آن است برای داشتن مایه کیکی منسجم آن ها را با سه بار الک کنید تا حباب های اضافی شان گرفته گردد.
حال مواد خشک را کم کم به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید. مراقب باشید مواد به یکدیگر نچسبند و ریز نشوند. در این صورت مواد را با سرعت کم هم بزنید.
4. قالب ها را آماده کنید
در ادامه طرز تهیه کیک یزدی با آب ، قالب های مخصوص کیک یزدی را با کمی کره یا روغن چرب کنید. سپس کمی آرد داخل آن ها بپاشید. قالب را یک تا دو بار به زمین بزنید تا آرد اضافه آن گرفته گردد. در صورت استفاده از کاغذ روغنی دیگر نیازی به چرب کردن یا پاشیدن آرد نیست. مواد را تا نیمه داخل قالب ها بریزید. تنها دو سوم قالب باید پر گردد و مابقی برای پف کردن کیک ها خالی باشد. برای پف کردن بهتر و کروی شدن شکل شان، یک چاقو را چرب کنید و روی هر کاپ کیک را صاف برش دهید و کمی کنجد بپاشید. طرز تهیه کیک اسفنجی به روش های مختلف را در کتاب کاله بخوانید.
5. فر را آماده کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی با آب فر را با دمای 180 در جه سانتی گراد برای چند دقیقه گرم کنید. سپس کیک ها را به مدت 30 تا 20 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. در صورت تمایل می توانید روی کیک هایتان را برای یک تا دو دقیقه گریل کنید. کیک ها را بیرون بیاورید و یک خلال چوبی داخل آن فرو کنید، در صورت تمیز بیرون آمدن آماده خوردن هستند. نوش جان!
نکات تکمیلی برای پخت بهتر کیک یزدی با آب
کیک یزدی با آن که دستوری مشابه کیک های اسفنجی دارد اما بهتر است نکاتی را برای پخت آن رعایت کنید. در ادامه به مهم ترین سوالات در این رابطه پاسخ خواهیم داد.
برترین روش پخت کیک یزدی چیست؟
این کاپ کیک های یزدی را به راحتی در فر، توستر و قابلمه می توانید بپزید. دستوری مشابه کیک های اسفنجی دارند پس برای پخت بهتر آن ها می توانید در کتاب کاله طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه و برای پخت آن ها در توستر طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر را بخوانید.
دلیل پف نکردن کیک یزدی چیست؟
دلایل زیادی برای پف نکردن کیک یزدی هنگام پخت وجود دارد که به مهم ترین آن ها در ادامه اشاره خواهیم کرد:
1. اندازه موادی که در تهیه کاپ کیک ها استفاده نموده اید نسبتشان را کامل رعایت ننموده اید.
2. زمان گفته شده برای هم زدن مواد را در نظر نگرفته و آن را کمتر یا بیشتر هم زده اید.
3. مواد را به ترتیب آن چه که در بالا گفته شده است، اضافه ننموده اید.
4. قالب ها زیادی چرب شده اند و روغن به وسیله کیک ها جذب شده است.
5. قالب کیک ها خیلی بزرگ تر از محتوای داخلش است.
6. تخم مرغ ها به دمای محیط نرسیده اند.
نحوه سرو کیک یزدی به چه صورت است؟
این کاپ کیک های خوشمزه را در میهمانی ها با هر چیزی می توان سرو کرد. شیر، چای و قهوه گزینه های مناسبی هستند که می توانید به آن ها فکر کنید. قهوه یونانی را کنار کیک یزدی حتما امتحان کنید. طرز تهیه قهوه یونانی را قبلا در کتاب کاله آورده ایم. با گرم شدن هوا می توانید شربت آلبالو را هم کنار کیک های یزدی خود سرو کنید. طرز تهیه شربت آلبالو را در کتاب کاله بخوانید.
برترین راه کار برای پف کردن کیک ها چیست؟
بعد از ریختن مایه کیک در مافین ها و گذاشتن آن ها در فر، ابتدا دمای فر را روی 210 درجه سانتی گراد بگذارید تا خوب پف کند. بعد از گذشت 15 دقیقه دما را تا 180 درجه سانتی گراد کاهش دهید تا پف کیک ها رفته رفته بیشتر گردد. در این جا دمای فر را از پایین تنظیم کنید. با این کار کیک یزدی تَرک دار و بازاری خواهید داشت. اگر روی کیک ها صاف بود دلیل را باید در دمای فر، تاریخ انقضای بیکینگ پودر و اندازه مواد لازم جست و جو کرد. طرز تهیه کیک یزدی با شیر را هم می توانید امتحان کنید.
راه جلوگیری از سفت شدن کیک های یزدی چیست؟
تخم مرغ ها را با توجه به تعداد گفته شده در دستور بهره ببرید. از سویی دیگر استفاده بیش از حد از شیرین کننده ها مانند شکر، بافت کیک یزدی را سفت می نماید. از سویی دیگر کیک ها نباید بیش از زمان گفته شده در فر قرار بگیرند. چرا که رطوبت خود را از دست داده و سفت می شوند. بهتر است فوت و فن های کیک اسفنجی را در دستور کیک اسفنجی ساده بخوانید.
منبع: کتاب کاله