طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته به سادگی تمام
به گزارش مجله حقوق، شیرینی پنجره ای یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار در دنیای قنادی محسوب می گردد چراکه به سادگی تمام می توان آن را درست کرد. این شیرینی خانگی بدون احتیاج به فر و مواد خاصی درست می گردد پس نباید به راحتی از آن گذشت. شما اگر روزی میهمان سرزده ای داشتید با دانستن طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته می توانید آن را در سریع ترین زمان ممکن درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته
- آرد دو پیمانه
- شیر دو پیمانه
- تخم مرغ چهار عدد
- شکر دو قاشق غذاخوری
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
- وانیل سه چهارم قاشق چای خوری
- گلاب به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
- پودر قند به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته
1. مواد را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته باید در ظرفی مناسب آرد را سه بار الک نموده و کنار بگذارید. حال در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را شکسته و به همراه شکر و میزانی نمک مخلوط شان کنید. تخم مرغ ها را آن قدر بزنید که مایعی کف آلود داشته باشید. در ادامه شیر را به همراه وانیل و گلاب و مخلوط آرد به آن اضافه نموده و خوب با یکدیگر مخلوط شان کنید تا مایه نرم و روانی برای شیرینی پنجره ای داشته باشید.
2. شیرینی پزی را قالب بزنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته باید یک تابه گود برای ریختن روغن انتخاب کنید. بهتر است که نیمی از تابه روغن باشد که قالب به خوبی در آن قرار بگیرد. با داغ شدن روغن، یک قالب شیرینی پنجره ای انتخاب نموده و برای یک دقیقه در تابه بگذارید. حرارت را کم کنید تا قالب به آرامی داغ گردد. حال قالب را در مایه شیرینی بزنید. قالب را در روغن ببرید و کمی تکان دهید تا مایه از آن جدا گردد. هر دو طرف آن را برای چند دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. شیرینی ها راروی یک دستمال کاغذی تمیز یا توری بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. در نهایت روی آن ها پودرقند پاشیده و با پودر پسته تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی پنجره ای بدون نشاسته
شیرینی پنجره ای که جزء شیرینی خانگی های خوشمزه محسوب می گردد یکی از راحت ترین دستورها را دارد که با کم ترین مواد می توانید آن را درست کنید تنها کافی است نکات زیر را مدنظر قرار دهید.
قالب شیرینی پنجره ای
در طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون نشاسته، قالب با طرح و میزان های مختلفی در بازار موجود است که به سلیقه خود می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید. باید قالب سرد و خالی را در روغن فرو نموده سپس داخل مایه شیرینی بزنید و هر بار این نکته را مدنظر داشته باشید که در صورت داغ نبودن قالب، مایه به آن می چسبد و سخت جدا می گردد. در آخر فراموش تان نگردد که قالب را باید به گونه ای در مایه فرو ببرید که چیزی حدود یک میلی متر از لبه قالب را بگیرد.
عطر و طعم شیرینی پنجره ای بدون نشاسته
برای داشتن شیرینی پنجره ای خوش عطر و بو از گلاب و هل در تهیه مایه خمیر می توانید بهره ببرید. از سویی دیگر در آخرین مرحله می توانید پودر قند را با کمی گلاب و هل مخلوط نموده و روی شیرینی ها بپاشید.
جدا نشدن مایه شیرینی از قالب
مایه شیرینی به دلایل مختلفی از قالب جدا نشده و هنگام سرخ شدن در روغن خرد می گردد که دلایل زیادی مانند داغ نبودن قالب، سرد شدن روغن، ته نشین شدن مایه شیرینی، پف کردن شیرینی و چسبیدن به اطراف قالب از مهم ترین آن دلایل است. در نهایت شما باید هربار مایه را هم بزنید تا ته نشین نگردد.
خمیری شدن شیرینی پنجره ای و ترد نشدن
در بعضی موارد، غلیظ بودن مایه شیرینی پنجره ای، باعث خمیری شدن آن می گردد. در این صورت، می توانید خمیر را با میزانی آب یا شیر (یک قاشق چای خوری) رقیق کنید. بعلاوه می توانید نان پنجره ای های خود را روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار دهید و به مدت 5 تا 10 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا ترد شوند.
انواع شیرینی پنجره ای بدون نشاسته
شیرینی پنجره ای را به روش های مختلف و با طعم های گوناگون می توانید برای خود و عزیزان تان درست کنید. برای این کار شما یکی از روش های زیر را به دلخواه و با توجه به ذائقه تان می توانید امتحان کنید:
1. شیرینی پنجره ای زعفرانی که باید پودر هل و دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را بعد از آرد به مایه شیرینی اضافه نموده و قالب بزنید.
2. شیرینی پنجره ای کرم دار که باید کرم پیراشکی درست نموده و میان دو شیرینی پنجره ای بگذارید. این مدل شیرینی مناسب پذیرایی در تولد و جشن ها است.
3. شیرینی پنجره ای رنگی که باید چند قطره رنگ خوراکی به مایه اضافه نموده و قالب بزنید. شما از سویی دیگر می توانید مایه را در سه کاسه جداگانه تقسیم نموده و در آن رنگ خوراکی بریزید. در آخر آن ها را به آرامی داخل یک کاسه بزرگ تر بریزید و قالب بزنید.
منبع: کتاب کاله