طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی بهتر از قنادی ها
به گزارش مجله حقوق، شیرینی ساق عروس یکی از برترین شیرینی ها برای پذیرایی در هر مراسمی به شمار میرود. این شیرینی نوستالژی را با دستوری آسان بهتر از قنادی ها در منزل می توانید درست کنید. ساق عروس را همچون شیرینی قطاب با ظاهری متفاوت می توان در ویترین شیرینی فروشی ها دید چراکه دستورهای متفاوتی دارد. در مطالب قبلی به دستور تهیه شیرینی ساق عروس بدون فر اشاره نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی را برایتان خواهیم گفت تا هر زمان که خواستید آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی
- آرد 500 گرم
- کره 500 گرم
- روغن جامد 190 گرم
- تخم مرغ نصف تخم مرغ
- گردو نصف پیمانه
- پودر قند سه قاشق غذاخوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- گلاب یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای رومال شیرینی
- پودر قند سه قاشق غذاخوری
- پودر نارگیل یک قاشق غذاخوری
- پودر هل به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی
1. کره و روغن را ذوب کنید
شیرینی ساق عروس گاهی به شکل دوک نخ ریسی و گاهی به شکل قطاب شمالی است که به دستور تهیه آن با و بدون فر برمی گردد. حال در تهیه آن باید همچون دیگر دستورهای شیرینی، مواد لازم را از 30 دقیقه قبل بیرون بگذارید تا هم دمای محیط شوند. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی باید میزان کره و روغن گفته شده را داخل کاسه بریزید تا به روش بن ماری ذوب شوند. مخلوط کره و روغن را کنار بگذارید تا کمی از حرارت بیفتد. مخلوط را با دور کند هم زن برای پنج دقیقه هم بزنید.
2. پودر قند را به مخلوط اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی نوبت به پودر قند می رسد. آن را به مخلوط کره و روغن اضافه کنید. مخلوط را مجدد برای پنج دقیقه با دور تند هم بزنید تا کش دار گردد. تخم مرغ را در یک کاسه جداگانه بشکنید. سپس با چنگال آن قدر بزنید که از حالت لختگی خارج گردد. پیشنهاد ما خواندن دیگر دستور تهیه شیرینی ساق عروس در کتاب کاله است.
3. خمیر شیرینی را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی باید نصف تخم مرغ هم زده را داخل یک کاسه جداگانه بریزید. گلاب و پودر هل را به آن اضافه نموده و هم بزنید. در نهایت آن را داخل مخلوط پودر قند بریزید. برای 2 دقیقه دیگر مخلوط را هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. در ادامه آرد گفته شده را سه بار الک کنید. نیمی از آن را به یک باره داخل کاسه بریزید. حال با دور کند هم زن آن را تا جایی هم بزنید که با یکدیگر خوب ترکیب شوند. در ادامه به جای مانده آرد را در چند مرحله و به آرامی اضافه نموده و هم بزنید. از دیگر شیرینی های نوستالژی که خوردن آن در این روزها خالی از لطف نیست، تهیه شیرینی پنجره ای با نشاسته گندم است.
نکته 1: خمیر را تا جایی اضافه کنید که خمیری نرم و منسجم به دست بیاید.
نکته 2: خمیر را بیش از حد هم نزنید چراکه به روغن خواهد افتاد.
4. شیرینی ها را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی باید فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و به سراغ گردوها بروید. میزان گردوها کاملا سلیقه ای است چراکه می توانید آن را به چهار قسمت تقسیم یا ریز خردشان کنید. حال میزانی از خمیر را بردارید. آن را به شکل دوک در دستان خود ورز و فرم دهید سپس آن را کمی فشار دهید تا باز گردد. میزانی از گردو را وسط آن بگذارید. خمیر را جمع نموده و مجدد فرم دهید. در نهایت آن ها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی را در طبقه وسط فر بگذارید. 30 تا 20 دقیقه زمان دهید که آن ها بپزند. از تهیه شیرینی نخودچی با کره غافل نشوید.
5. شیرینی ها را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی باید شیرینی ها را از فر بیرون بیاورید. کمی زمان دهید تا از حرارت بیفتند. در یک ظرف مناسب پودر نارگیل، پودر قند و پودر هل را با یکدیگر مخلوط کنید. شیرینی ها را داخل آن بغلتانید. شیرینی هایتان را در ظرف مورد نظر چیده و با گل محمدی، خلال بادام و پودر پسته تزئین کنید. اگر در پی طعمی متفاوت هستید حتما طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر را بخوانید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی
شیرینی ساق عروس یکی از نوستالژی ترین شیرینی ها است که به راحتی نمی توان از آن گذشت پس چه بهتر که خود آن را در منزل درست کنید. نکات تکمیلی گفته شده در ادامه مراحل تهیه آن را برایتان آسان تر خواهد نمود.
دستور تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی بدون فر
یکی از دستورهای تهیه شیرینی ساق عروس تهیه آن بدون فر است که باید از تابه یا قابلمه یاری بگیرید. در صورت تهیه آن با تابه باید مراحل گفته شده در بالا را به خوبی پیش ببرید. داخل خمیر را با گردو خردشده یا هر مغزیجات دیگری پر کنید. سپس روغن سرخ کردنی را داخل یک تابه مناسب بریزید. خمیرهای شیرینی را به آرامی داخل آن انداخته و سرخ کنید. در نهایت آن را در مخلوطی از پودر نارگیل، هل و پودر قند بغلتانید. تهیه شیرینی مربایی را برای شب های عید از قلم نیاندازید.
پخت شیرینی ساق عروس نارگیلی در قابلمه
یکی دیگر از دستورهای تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی بدون فر، تهیه آن در قابلمه است. در این دستور باید مراحل بالا را کامل پیش ببرید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. کف آن را کاغذ روغنی بیاندازید. قابلمه را به همراه شعله پخش کن برای 15 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم گردد سپس شیرینی ها را با فاصله داخل آن بچینید، در آن را دم کنی بپیچید. ساق عروس هایتان بعد از 25 دقیقه آماده هستند. در آخر آن ها را در مخلوطی از پودر نارگیل، پودر قند و هل بغلتانید.
خمیر شیرینی ساق عروس نارگیلی
پیچییدن خمیر شیرینی به شکل دوک کمی سخت است. این کار نیازی به تمرین و تکرار دارد. با این حال شما می توانید از خمیر شیرینی کمی بردارید، خمیر را همچون دستور تهیه باقوا نازک پهن کنید. آن را به دور یک نی چوبی یا قلم خطاطی بپیچانید. لبه های آن را با یاری سفیده تخم مرغ یا عسل به یکدیگر بچسبانید. آن را با یاری چاقو به قطعات 2 سانتی متری برش دهید سپس داخل روغن سرخ کنید. قلم را از داخل خمیر بیرون بیاورید. با مواد میانی آن ها را پر کنید. یک سر آن را به شربت آغشته کنید و در نهایت در پودر پسته یا کنجد بغلتانید.
مواد میانی شیرینی ساق عروس نارگیلی
در دستور تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی باید بدانید که می توانید آن را با توجه به ذائقه تان پر کنید. اگر از علاقه مندان به آجیل هستید، می توانید پودر پسته، پودر بادام، مغز گردو خردشده و انواع مغزیجات دیگر بهره ببرید. در صورت عدم تمایل می توانید داخل آن را با کرم پیراشکی پر کنید. از دیگر شیرینی های نوستالژی، تهیه شیرینی زبان بدون فر برای دورهمی ها و پذیرایی در ایام عید است.
نگه داری شیرینی ساق عروس نارگیلی
ماندگاری شیرینی ساق عروس نسبت به دیگر شیرینی ها بسیار کم است پس باید آن را داخل یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید. این شیرینی ها به صورت میانگین فقط یک هفته تازه می مانند پس به میزان نیازتان آن را درست کنید. از سویی دیگر آن را در دمای محیط نگذارید چراکه زود خشک می گردد. از دیگر شیرینی های بدون فر، تهیه شیرینی پفکی گردویی بدون فر است که تهیه آن خالی از لطف نیست.
رومال کردن شیرینی ساق عروس نارگیلی
اگر شیرینی ساق عروس را برای میهمانی یا دورهمی آماده می کنید پس چه آن را رومال کنید. زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده را داخل یک کاسه کوچک ریخته و هم بزنید. حال با یاری برس مخصوص، روی خمیرهای شیرینی را رومال کنید سپس با توجه به ذائقه تان پودر آجیل مورد علاقه تان را روی آن ها بپاشید.
منبع: کتاب کاله