طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده مجلسی با سس مخصوص
به گزارش مجله حقوق، رولت گوشت چرخ کرده از آن دسته خوراک های لذیذ و خوشمزه است که معمولا خانم های ایرانی ترجیح می دهند به عنوان یکی از غذاهای سفره مهمانی آن را تهیه کنند. رول گوشت هم یک غذای نونی برای شام محبوب است و هم یک غذای خوشمزه برای ناهار. طرز تهیه رولت گوشت ساده است. با ما باشید تا طرز تهیه رولت گوشت رستورانی با گوشت چرخ کرده و سس مخصوص در فر و بدون فر به عنوان یک غذای مهمانی که یک غذای مناسب زمستان هم هست را به شما در مجله خبرنگاران آموزش بدهیم. در سرویس آشپزی همراه ما باشید.
طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده مجلسی در فر
مدت زمان آماده سازی: 1 ساعت
مدت زمان پخت رولت گوشت: 2 ساعت
کالری هر برش از رولت گوشت: حدود 200 کیلوکالری
با رولت گوشت شکم پر و طرز تهیه ساده آن همراه ما باشید.
مواد لازم رولت گوشت برای 4 نفر
- گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله: نیم کیلوگرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- پیاز رنده شده و آب گرفته شده: 1 عدد
- پودر تخم گشنیز: 1 قاشق چای خوری
- زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
- مغز نان باگت خشک و پودر شده: 50 گرم
- زرشک: 3 قاشق غذاخوری
- گشنیز ساطوری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- جعفری ساطوری خرده شده: 3 قاشق غذاخوری
- مغز گردو ریز خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به اندازه لازم
برای درست کردن رولت گوشت در ابتدا باید سس مخصوص رولت گوشت را آماده کنیم.
طرز تهیه سس مخصوص رولت گوشت شکم پر
مواد لازم سس مخصوص رولت گوشت
- پیاز نگینی خرد شده: 1 عدد
- روغن مایع: به اندازه لازم
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده: 1 حبه
- آب لیموترش تازه: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: 3 قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به اندازه لازم
- آب جوش: نیم لیتر
مراحل طرز تهیه سس رولت گوشت
مرحله اول؛ تفت دادن پیاز با رب گوجه فرنگی
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. در یک تابه دیگر 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید. وقتی رب سرخ شد و بوی خامی آن گرفته شد، پیازهای تفت داده شده را به همراه یک حبه سیر رنده شده به رب اضافه کنید و به تفت دادن این ترکیب ادامه دهید.
در صورت تمایل می توانید، مثل پیاز و سیر و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن آبلیمو و ادویه جات به مایه سس
در مرحله دوم آب لیمو ترش، زعفران دم کرده، کمی نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز و نیم لیتر آب را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا سس غلیظ شود.
برای تهیه، ،، و می توانید خرید خود را از فروشگاه های به روش آنلاین، تلفنی یا حضوری انجام دهید.
مراحل طرز تهیه رولت گوشت مجلسی
بعد از تهیه سس مخصوص رولت گوشت، با مراحل طرز تهیه رولت گوشت همراه ما باشید.
مرحله اول؛ آماده کردن مواد داخل رولت گوشت
ابتدا گوشت چرخ کرده را با کمی نمک خوب ورز بدهید و به این ترتیب مواد داخل رولت گوشت را آماده کنید. در مرحله بعد تخم مرغ، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر نان باگت و فلفل سیاه را اضافه کنید و گوشت را آن قدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
برای این که رولت بافت منسجمی داشته باشد و حین پخت وا نرود، حتما باید گوشت ورز داده شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
در صورت تمایل می توانید، انواع مثل، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم؛ قرار دادن مواد رولت گوشت در مایه گوشت ورز داده شده
بعد از یک ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید، و آن را بین دو لایه کیسه فریزر قرار دهید. حالا با وردنه گوشت را باز کنید. مراقب باشید که گوشت حتما به اندازه یک سانتی متر قطر داشته باشد و زیاد با وردنه آن را نازک نکنید.
در این مرحله زرشک، گشنیز ساطوری شده، جعفری ریز و ساطوری شده و گردو را روی سطح گوشت پخش کنید. حالا گوشت را از عرض رول کنید و به مدت نیم ساعت دیگر در یخچال بگذارید.
برای تهیه ، انواع مثل گشنیز و جعفری و به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید خرید خود را از فروشگاه های انجام دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت بادمجان با گوشت چرخ کرده
مرحله سوم؛ سرخ کردن رولت گوشت در روغن
بعد از نیم ساعت رول گوشت را از یخچال خارج کنید. در یک تابه بزرگ روغن را داغ کنید. رول گوشت را در روغن داغ و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و به آرامی تمام قسمتهای رولت را سرخ کنید. دقت کنید که به آرامی و با کفگیر رولت گوشت شکم پر را زیر و رو کنید.
مرحله چهارم؛ پختن رولت گوشت با سس مخصوص رولت در ماهیتابه
در این مرحله باید سس رولت را به رولت گوشت مجلسی اضافه کنید. با ملاقه سس را روی تمام قسمت های رولت بریزید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه بدهید رولت و سس به مدت 45 دقیقه آرام آرام روی شعله ملایم گاز بپزند و سس حسابی به خورد رولت برود. اگر می خواهید رولت گوشت را فقط در ماهیتابه و بدون فر بپزید باید صبر کنید تا رولت به مدت یک ساعت دیگر در ماهیتابه و روی حرارت ملایم کاملا مغزپخت شود. در مرحله آخر رولت گوشت مجلسی را با زرشک و خلال پسته تزیین و سرو کنید.
برای پخت رولت گوشت در فر می توانید بعد از اضافه کردن سس به رولت، رولت گوشت را به مدت یک ساعت در فر با دمای 175 درجه سانتی گراد قرار دهید. بعد از پخت رولت در فر و در لجظات آخر کمی پنیر پیتزا روی رولت بریزید تا یک رولت گوشت با پنیر پیتزا داشته باشید. در صورت تمایل انواع پنیر پخت و پز از جمله پنیر پیتزا و خلال پسته را از بخرید؛ آنلاین، تلفنی یا حضوری.
نکات مهم طرز تهیه رولت گوشت مجلسی
- می توانید به جای نان باگت پودر شده از آرد نخودچی استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید آرد نخودچی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
- برای مواد وسط رولت گوشت مجلسی می توانید از دو یا سه عدد تخم مرغ آب پز هم استفاده کنید. در این صورت قبل از رول کردن گوشت 3 عدد تخم مرغ آب پز را به صورت درسته و همراه با سایر مواد روی گوشت قرار دهید و سپس گوشت را رول کنید.
- بعد از این که رولت گوشت و سس رولت با هم جوش خوردند و پختند، می توانید سس رولت را با همزن برقی میکس و به صورت پوره درآورید و روی رولت بریزید.
- برای آسان تر شدن کار می توانید گوشت را به جای کیسه فریزر روی یک ورق روغنی یا ورق سلفون پهن کنید. قبل از این کار روی ورق سلفون کمی آرد بپاشید.
- علت باز شدن رولت گوشت این است که کناره ها و لبه های گوشت را به هم درست نمی چسبانید یا تخم مرغ را از ترکیب مایه گوشت حذف می کنید. اگر احساس کردید گوشت رولت چسبناک است انگشت ها را کمی با آب خیس کنید و کناره های گوشت را خوب به هم بچسبانید. در زمان سرو، رولت گوشت مجلسی را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا رولت له نشود و وا نرود.
- طرز تهیه رولت گوشت مرغ مجلسی یا رولت گوشت بوقلمون با گوشت چرخ کرده مرغ و بوقلمون نیز به همین ترتیب است. گوشت چرخ کرده مرغ و گوشت بوقلمون را از بخرید؛ آنلاین، تلفنی یا حضوری.
- در طرز تهیه رولت گوشت برای 20 نفر باید مواد لازم در این دستور برای تهیه رولت را 5 برابر کنید.
- در طرز تهیه رولت گوشت با گردو و زرشک می توانید از اندازهی آلو خورشتی و کشمش نیز استفاده کنید.
- اگر به فیلم طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که همه سرآشپزهای کاربلد قبل از رول کردن رولت گوشت مایه گوشت را حسابی ورز می دهند. این کار از وا رفتن و باز شدن گوشت رولت در زمان پخت جلوگیری می کند.
سوالات متداول
علت ترک خوردن رولت گوشت چیست؟
علت شکستن و ترک خوردن رولت گوشت این است که گوشت را خوب ورز نمی دهید. هر چه گوشت را بیشتر ورز بدهید یک رولت صاف و لطیف تر و بدون ترک و شکستگی خواهید داشت.
طرز تهیه رولت گوشت بدون فر در ماهیتابه چگونه است؟
سس رولت را به رولت گوشت مجلسی اضافه کنید. با ملاقه سس را روی تمام قسمت های رولت بریزید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه بدهید رولت و سس به مدت 45 دقیقه آرام آرام روی شعله ملایم گاز بپزند و سس حسابی به خورد رولت برود. اگر می خواهید رولت گوشت را فقط در ماهیتابه و بدون فر بپزید باید صبر کنید تا رولت به مدت یک ساعت دیگر در ماهیتابه و روی حرارت ملایم کاملا مغزپخت شود.
منبع: افق کوروش