با 11 دسر ماه رمضان آشنا شوید
به گزارش مجله حقوق، شاید مجذوب کننده ترین بخش روزه گرفتن، خوردن انواع دسر ماه رمضان برای افطار باشد. اصلا خیلی ها تمام روز به امید این که بتوانند کمی از آن دسرهای خوشمزه را بچشند، سختی های روزه گرفتن را هم به جان می خرند. تازه اگر نتوانید روزه هم بگیرید، مگر می شود از این بخش هیجان انگیز ماه مبارک گذشت؟ بی خود نیست که نامش ماه مهمانی خداست! سفره ای پهن شده است که باید تا آن جا که می توانید از خودتان پذیرایی کنید.
البته ماه مهمانی خدا از آن مهمانی هایی ست که باید خودتان دست به کار شوید و تهیه شام و دسر ماه رمضان را به عهده بگیرید؛ نباید منتظر میزبان یعنی خدا بمانید! اگر می خواهید با انواع دسر برای افطار که می تواند به این مهمانی، لذت بیشتری دهد آشنا شوید، با ادامه مقاله همراه باشید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: حلوای ساده
حلوا جزو یکی از نام آشناترین دسرهای ماه مبارک رمضان محسوب می شود. شما می توانید این حلوا را در حدود 1 ساعت و 20 دقیقه و برای 8 نفر آماده کنید.
مواد لازم برای اولین دسر ماه رمضان
- 1 فنجان شکر سفید
- 1/2 فنجان آب
- 1/4 فنجان گلاب
- مقداری زعفران
- 1 فنجان کره
- 1/2 فنجان آرد همه منظوره
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: حلوای ساده
- برای درست کردن این دسر ماه رمضان ابتدا شکر و آب را روی حرارت به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا به جوش آید.
- گلاب و زعفران را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و بعد از روی حرارت بردارید.
- کره را روی حرارت ذوب کنید.
- آرد را در کره هم بزنید تا یک خمیر یک دست به وجود بیاید.
- حدود 5 تا 10 دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد طلایی شوند.
- مایه آب و شکر را به آرامی به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر یک دست برای این دسر درست کنید.
- مواد را از روی حرارت بردارید و حلوا را به طور یکنواخت در ظرف پخش کنید و با پشت قاشق یا چاقو روی آن طرح بزنید.
- روی این دسر را با پلاستیک بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: حلوای لبو
این دسر ماه رمضان آن قدر ظاهر جذابی دارد که ممکن است هر لحظه شیطان شما را گول بزند و بخواهید آن را هر چه زودتر بچشید. شیطان را لعنت کنید و روزه تان را نشکنید! زمان افطار خیلی زود از راه می رسد. همانا خداوند با صابران است!
مواد لازم برای دومین دسر ماه رمضان
- 2 پیمانه آرد سفید
- 3 عدد لبوی میانه
- 2 پیمانه شکر
- 3 پیمانه آب
- 1 پیمانه روغن
- 1 پیمانه گلاب
طرز تهیه دسر برای ماه مبارک: حلوای لبو
- لبوها را خوب پوره کنید.
- آرد را تفت دهید تا عطر خامی از آن گرفته شود.
- 1/3 از روغن را به آرد اضافه کنید و تا 5 دقیقه تفت دهید.
- در ادامه طرز تهیه این دسر ماه رمضان، شکر، گلاب و آب را در یک ظرف روی حرارت بگذارید و اجازه دهید شکر حل شود و حرارت را خاموش کنید.
- لبو را به آرد اضافه کنید و هم بزنید.
- 1/3 از شربت را به آرد بیفزایید و باز هم بزنید.
- مقداری دیگر از شربت و روغن را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. برای درست کردن این دسر باید شربت و روغن را در مجموع در 3 مرحله اضافه کنید.
- در مرحله آخر، روغن و شربت به جای مانده را بیفزایید و متاسفانه باید بگوییم دوباره هم بزنید!
- وقتی حلوا به دست شما و کف ظرف نمی چسبد، زیر گاز را خاموش کنید و به مدت 30 دقیقه روی آن دم کنی قرار دهید.
- تا زمانی که این دسر گرم هست آن را در ظرف مناسب بریزید و تزئین کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: حلوای خرما
اگر با شکر میانه خوبی ندارید و می خواهید از این ماده مضر فرار کنید اما از طرفی هوس یک چیز شیرین کرده اید، این دسر ماه رمضان با خرما را امتحان کنید.
مواد لازم برای سومین دسر ماه رمضان
- 150 گرم آرد گندم
- 300 گرم خرما
- 150 گرم روغن مایع
- 1/2 قاشق غذاخوری پودر دارچین
- 1/4 قاشق چای خوری زنجبیل
- پودر پسته و نارگیل برای تزئین
طرز تهیه دسر برای ماه مبارک: حلوای خرما
- برای پخت این دسر ماه رمضان ابتدا خرماها را بشویید و هسته آن ها را جدا کنید.
- خرماها را له کنید.
- 2 بار آرد را الک کنید و در تابه تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
- آرد را از تابه بیرون بیاورید و بعد از آن که دوباره آن را الک کردید به تابه برگردانید.
- روغن را در تابه بریزید تا آرد، قهوه ای روشن شود.
- سریع و به صورت مداوم هم بزنید.
- خرماهای له شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا دسر شما یکنواخت شود.
- ادویه ها را اضافه کنید.
- حرارت را برای مدتی کم کنید و سپس دسر را از روی حرارت بردارید.
- حلوا را با پودر پسته و نارگیل تزئین کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: حلوای هویج
حلوای هویج؟ بله درست خواندید! باور کنید اصلا چیز عجیبی نیست. دستور پیش رو یک دستور هندی ست که می توانید از آن به عنوان یکی از دسرهای ماه مبارک رمضان استفاده کنید.
مواد لازم برای چهارمین دسر ماه رمضان
- 2 فنجان هویج پوست گرفته و رنده شده
- 1 و 1/2 فنجان شیر پرچرب (375 میلی لیتر)
- 2 و 1/2 فنجان قاشق غذاخوری روغن کره (کره آب شده)
- 1/4 فنجان شکر
- 5 عدد بادام هندی خردشده
- 5 عدد بادام خلال شده
- 8 عدد کشمش
- 1/4 قاشق چای خوری پودر هل
طرز تهیه دسر برای ماه مبارک: حلوای هویج
- روغن کره را در یک تابه نچسب روی شعله میانه گرم کنید.
- هویج رنده شده را به آن اضافه کنید.
- مواد را مرتب هم بزنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
- در این مرحله از طرز تهیه این دسر ماه رمضان شیر را روی هویج تفت داده شده بریزید. مواد را هم بزنید که با هم مخلوط شوند.
- اجازه دهید مواد روی شعله میانه به جوش بیاید.
- وقتی شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید تا شیر تقریبا جذب شود و مواد شروع به غلیظ شدن کند.
- احتمالا به مدت 15 تا 20 دقیقه طول خواهد کشید.
- هر از گاهی این دسر را هم بزنید.
- اجازه دهید تا تمام شیر جذب شود. همچنان در این بین، هم زدن را از قلم نیاندازید.
- شکر، بادام هندی خرد شده و کشمش را اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید تا شکر حل شود.
- پودر هل را اضافه و شعله را خاموش کنید.
- بعد از آن که دسر را در ظرف سرو ریختید، با خلال بادام تزئین کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: فرنی ساده
فرنی یکی از ساده ترین دسرهای ماه مبارک رمضان محسوب می شود که بسیار طعم خوبی دارد. اگر گرسنگی خیلی به شما فشار آورده است و حال وحوصله وقت گذاشتن برای تهیه دسرهای ماه رمضان را ندارید و از طرفی می خواهید حتما یک دسر بپزید، این دسر ماه رمضان با شیر را امتحان کنید.
مواد لازم برای پنجمین دسر ماه رمضان
- 4 فنجان شیر کامل
- 1/2 فنجان آب
- 1/2 فنجان آرد برنج
- 1/2 فنجان شکر
- 3 قاشق غذاخوری گلاب
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: فرنی ساده
- شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.
- آب، آرد و شکر را اضافه کنید و آن ها را با هم مخلوط کنید.
- برای تهیه این دسر ماه رمضان حرارت را کم کنید و به مدت 30 دقیقه با یک قاشق چوبی مدام هم بزنید.
- گلاب را اضافه کنید.
- 15 تا 20 دقیقه دیگر یا تا زمانی که این دسر کاملا غلیظ شود، به هم زدن ادامه دهید.
- فرنی را از روی حرارت بردارید؛ در ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید.
درست است که گرسنه اید، خسته اید و انرژی ندارید، اما این ها دلیل نمی شود برای درست کردن این دسر، حرارت را تا آخر زیاد کنید. حرارت زیاد باعث گلوله شدن آرد می شود. اگر حوصله این کار را هم ندارید، این یک شب را بدون دسرهای ماه رمضان بگذرانید!
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: فرنی کدوحلوایی
یکی دیگر از دسرهای ماه رمضان فرنی کدوحلوایی ست. اگر ماه رمضان در فصل کدوحلوایی قرار گرفت، این هم زمانی را با تهیه این دسر جشن بگیرید.
مواد لازم برای ششمین دسر ماه رمضان
- 1/2 از یک کدوحلوایی میانه
- 50 گرم کره
- 1 لیوان آب
- 3 لیوان شیر
- 4 قاشق غذاخوری شکر
- 4 قاشق غذاخوری آرد برنج
- 1 تکه چوب دارچین
- 2 عدد هل
طرز تهیه دسر برای ماه مبارک: فرنی کدوحلوایی
- برای پخت این دسر ماه رمضان باید ابتدا پوست کدو را بگیرید و آن را در یک قابلمه با 1 یا 2 پیمانه آب روی حرارت میانه بپزید.
- اجازه دهید آب درون قابلمه تقریبا تمام شود و سپس قابلمه را در گوشه ای قرار دهید.
- در این مرحله از طرز تهیه این دسر ماه رمضان، کره را به کدو اضافه و آن ها را با گوشتکوب برقی پوره کنید و آن را کنار بگذارید.
- شیر، شکر و آرد برنج را در یک ظرف، مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- بعد از حل شدن شکر، هل و دارچین را اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید.
- پس از این که به غلظت دلخواه رسیدید، چوب دارچین و دانه های هل را از مواد جدا کنید.
- پوره کدو را به مواد اضافه و آن ها را مخلوط کنید تا دسرتان یک دست شود.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: پودینگ بادام
مواد لازم برای هفتمین دسر ماه رمضان
- 3 لیوان شیر
- 1/4 فنجان آرد برنج
- 1/2 پیمانه شکر
- 1/2 فنجان آرد بادام
- 1/4 فنجان پسته بدون نمک یا خلال بادام
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: پودینگ بادام
- در یک کاسه، 1/2 فنجان شیر را با آرد برنج ترکیب کنید.
- شیر به جای مانده را با شکر و آرد بادام مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد.
- 1/4 از مخلوط شیر را در آرد برنج حل شده بریزید و دوباره به ظرف اصلی برگردانید و اجازه دهید بجوشد.
- باید مدام این دسر ماه رمضان را هم بزنید.
- حرارت را کم کنید و به مدت 30 دقیقه بجوشانید. هم زدن را از قلم نیاندازید.
- سپس پودینگ آماده شده را در ظرفی بریزید. روی آن پلاستیک بکشید و در یخچال بگذارید.
- این دسر ماه رمضان را در لیوان بریزید و با آجیل خردشده تزئین کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: فرنی نارگیل
مواد لازم برای هشتمین دسر ماه رمضان
- 1 لیتر شیر
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- 1 قاشق غذاخوری آرد سفید
- 1 پیمانه شکر
- 2 قاشق غذاخوری پودر نارگیل
- 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 2 قاشق غذاخوری آرد برنج
- 1/4 قاشق چای خوری وانیل
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: فرنی نارگیل
- برای تهیه این دسر ماه رمضان ابتدا آردها را الک کنید.
- شکر، نشاسته و پودر نارگیل را به آردها اضافه و مواد را با هم مخلوط کنید.
- شیر سرد را به تدریج به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- زرده تخم مرغ را به مواد بیفزایید.
- مواد را روی گاز روی حرارت ملایم قرار دهید.
- به مدت 25 الی 30 دقیقه این دسر را هم بزنید تا فرنی غلیظ شود.
- در 5 دقیقه آخر وانیل را اضافه کنید.
- وقتی فرنی به غلظت مناسب رسید، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
- با آجیل این دسر را تزئین کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: شله زرد
شله زرد یکی دیگر از دسرهای ماه مبارک است که طرفداران زیادی دارد. تصور کنید شله زرد در کنار حلوای لبو و حلوای کدوحلوایی یا هویج، چه رنگین کمانی را در سفره افطار شما درست می کند!
مواد لازم برای نهمین دسر ماه رمضان
- 1 فنجان برنج
- 6 فنجان آب
- 2 فنجان شکر
- 50 گرم کره
- 1/2 فنجان گلاب
- 1/4 فنجان زعفران
- 1/4 فنجان خلال بادام
- 1/4 قاشق چای خوری پودر هل
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: شله زرد
- قبل از شروع پخت این دسر ماه رمضان باید برنج را به مدت چند ساعت خیس کنید.
- برنج را روی حرارت میانه بپزید تا نرم شود.
- شکر را اضافه کنید و روی حرارت میانه قرار دهید.
- زعفران و کره را اضافه کنید.
- مرتب هم بزنید.
- هل را اضافه کنید.
- اگر خیلی غلیظ بود، کمی آب بریزید و اگر آب اضافه داشت اجازه دهید بخار شود.
- وقتی این دسر ماه رمضان به غلظت دلخواه رسید، گلاب را بیفزایید.
- بعد از چند دقیقه، خلال بادام خیس خورده را اضافه کنید.
- از روی حرارت بردارید و با دارچین و آجیل تزئین کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: شیربرنج
مواد لازم برای دهمین دسر ماه رمضان
- 500 گرم برنج
- 2 کیلوگرم شیر
- 120 گرم شکر
- 120 سی سی گلاب
- 1/2 قاشق چای خوری هل
- 1 قاشق چای خوری دارچین
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: شیربرنج
- برنج را خیس کنید.
- برنج را با آب روی حرارت میانه بپزید.
- وقتی بیشتر آب برنج کشیده شد، شیر و شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
- گلاب و هل را بعد از غلیظ شدن شیربرنج اضافه کنید.
- این دسر ماه رمضان را به صورت سرد یا گرم سرو کنید.
انواع دسر برای افطار ماه رمضان: زولبیا
خودتان بهتر می دانید که این دسر برای ماه رمضان ساخته شده است. اصلا مگر می شود ماه رمضان باشد و این دسر روی سفره قرار نگیرد؟ اگرچه در ماه مبارک همه جا می توانید این شیرینی را پیدا کنید؛ اما اگر می خواهید مثل بقیه دسرهای ماه مبارک این شیرینی را در خانه بپزید، با این دستور همراه باشید.
مواد لازم برای یازدهمین دسر ماه رمضان
- 1 و 1/2 فنجان آرد ذرت
- 1 فنجان ماست
- 1 قاشق غذاخوری روغن
- 2 قاشق غذاخوری آرد ساده
- 1/2 قاشق چای خوری جوش شیرین
مواد لازم برای شربت
- 1 و 1/2 فنجان شکر
- 1 فنجان آب
- 1 قاشق غذاخوری زعفران
- 1/2 فنجان گلاب
- 2 قاشق چای خوری آبلیمو
طرز تهیه شربت
- در یک قابلمه آب و شکر بریزید. هم بزنید تا شکر حل شود.
- زعفران، آبلیمو و گلاب را اضافه کنید.
- حدود 10 دقیقه بجوشانید و کنار بگذارید.
طرز تهیه دسر برای ماه رمضان: زولبیا
- آرد ذرت و ماست را با هم مخلوط کنید.
- آرد ساده و 1 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید.
- مواد این دسر ماه رمضان را کامل با هم مخلوط کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید؛ اجازه دهید یک ساعت استراحت کند.
- بعد از یک ساعت جوش شیرین اضافه کنید.
- دوباره با پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه دیگر بماند.
- حرارت روغن را زیاد کنید.
- مواد را از طریق یک قیف در روغن سرخ کنید.
- سعی کنید یک شکل دایره ای به این دسر دهید و دو طرف آن را سرخ کنید.
- زولیبای سرخ شده را به مدت 30 ثانیه در شربت گرم خیس کنید.
نکاتی که باید درباره طرز تهیه دسرهای ماه رمضان بدانید
نکات دسرهای ماه رمضان: حلوای ساده
- می توانید به جای کره از یک فنجان روغن در پخت این دسر ماه رمضان استفاده کنید.
- روی حلوا را با پسته، بادام یا هر مغزی که دوست دارید تزئین کنید.
نکات دسرهای ماه رمضان: حلوای لبو
- لبو به خودی خود شیرین است. اما اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که ترجیح می دهند دسر ماه رمضان در شیرین ترین حالت ممکن باشد، شکر بیشتری بریزید.
- سعی کنید از قاشق چوبی برای این دسر استفاده کنید.
- برای این که این حلوای لبو گلوله نشود، باید مدام هم بزنید.
- به شعله ملایم احتیاج دارید.
نکات دسرهای ماه رمضان: حلوای خرما
- می توانید به دلخواه پوست خرماها را جدا کنید.
- اگر دوست دارید، از گلاب در دستور این دسر استفاده کنید.
نکات دسرهای ماه رمضان: حلوای هویج
- در این دسر ماه رمضان شکر را همراه با شیر اضافه نکنید؛ زیرا باعث می شود بافت نرمی نداشته باشد.
- از هویج شیرین و آبدار استفاده کنید.
نکات دسرهای ماه رمضان: شله زرد
- برای تهیه این دسر می توانید از برنج نیم دانه استفاده کنید.
- قبل از افزودن شکر مطمئن شوید برنج کاملا پخته شده باشد. زیرا شکر می تواند باعث کندشدن فرایند پخت این دسر ماه رمضان شود.