آشنایی با خواص پنیر کبابی و مضرات آن
به گزارش مجله حقوق، پنیر کبابی یکی از جدیدترین انواع پنیرهاست که امروزه به وسیله بسیاری از تولیدکنندگان و کارخانه های محصولات لبنی وارد بازار می گردد. خواص پنیر کبابی آن را به یکی از پرطرفدارترین پنیرهای موجود در بازار تبدیل نموده است. اگر تابه حال با این پنیر آشنا نشده اید، باید گفت که با یک بار امتحان کردن آن عاشق طعمش می شوید. پنیر کبابی که به آن پنیر هالومی نیز گفته می گردد، بسیار خوشمزه بوده و سرشار از پروتئین است.

جهت آشنایی بیشتر با فواید پنیر کبابی و مضرات آن، پیشنهاد می کنیم تا خاتمه این مقاله از خبرنگاران همراه ما باشید.
پنیر کبابی چیست؟
پنیر کبابی یا هالومی که به تازگی در کشورهای مختلف شناخته شده، یک پنیر با بافت نیمه نرم است. سطح بیرونی این پنیر کمی سفت تر از داخل آن است. پنیر هالومی در زمان های قدیم، در کشور یونان، به روش سنتی مورد مصرف قرار می گرفته است.
در بیشتر کشورها، همچون یونان برای تهیه پنیر کبابی از شیر گوسفند استفاده می نمایند. در آمریکا پنیر کبابی را با استفاده از شیر گاو و بز تهیه می نمایند. تفاوت اصلی پنیر کبابی با پنیرهای دیگر این است که جهت تهیه آن از پنیرمایه استفاده نمی گردد. خواص پنیر کبابی برای سلامتی بدن بسیار زیاد است. در واقع این پنیر با وجود طعم خاص و منحصربه فردی که دارد، از فواید بی شماری برخوردار است و همین باعث شده است، مورد توجه افراد زیادی قرار بگیرد.
پنیر هالومی، یک پنیر با طعم فوق العاده و بی نظیر است که هم به صورت خام و هم پخته شده مصرف می گردد. زمانی که به صورت های مختلف کبابی و سرخ کردن پخته می گردد، تازه طعم واقعی خود را نمایان می نماید. پنیر کبابی نسبت به پنیرهای دیگر، شورتر است و بافت و طعم خاص این پنیر، باعث افزایش محبوبیت آن در بین مصرف نمایندگان شده است.
از پنیر کبابی می توانید در انواع ساندویچ ها، کباب ها، سالاد و… بهره ببرید. با استفاده از پنیر کبابی در کنار غذاهای دیگر، طعم و مزه غذاهای خود را چند برابر کنید.
خواص پنیر کبابی
پنیر کبابی همچون بسیاری از پنیرهای دیگر سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مختلف است. بنابراین از خواص بیشماری برای سلامتی بدن و بهبود بیماری ها برخوردار است. هر یک کیلوگرم پنیر کبابی با توجه به حجم بالای شیر استفاده شده در آن، معادل 10 تا 15 کیلوگرم شیر ارزش غذایی دارد. این پنیر از ویتامین هایی مانند ریبوفلاوین، ویتامین B12، ویتامین A، فولات و نیاسین تشکیل شده است. پروتئین بالای پنیر کبابی باعث شده است که بتوان آن را جایگزین گوشت کرد. از بی نظیرترین خواص پنیر کبابی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
پیشگیری از کمبود ویتامین B12
از ویتامین های مهم و ضروری برای سلامت مغز، ویتامین B12 است. این ویتامین بعلاوه از کم خونی مگالوبلاستیک جلوگیری می نماید. یکی از برترین خواص پنیر کبابی، این است که منبع غنی ویتامین B12 است. غذاهای مختلفی مانند بسیاری از محصولات حیوانی سرشار از ویتامین B12 هستند. در صورتی که گیاهخوران محصولات حیوانی مصرف نمی نمایند، ممکن است بدن آن ها با کمبود این ویتامین روبرو گردد. بر این اساس می توان گفت پنیر هالومی گزینه خوبی برای گیاهخوران است.
پایین آوردن خطر ابتلا به دیابت
به طور کلی با توجه به تحقیقات اجرا شده، افرادی که در جوانی به طور مرتب، لبنیات پرچرب مصرف نموده اند، در میانسالی کمتر به دیابت نوع دوم مبتلا می شوند. می توان این خاصیت را به مقدار چربی و پروتئین بالای لبنیات نسبت داد که باعث کاهش سرعت هضم غذا می گردد.
این مواد باعث ثابت ماندن سطح قند خون می شوند، در نتیجه مقدار ابتلا به دیابت نوع دوم کاهش می یابد. با توجه به این مطلب پنیر کبابی که نسبت به پنیرهای دیگر، مقدار پروتئین بیشتری دارد، نقش مؤثری در کاهش قند خون دارد.
یاری به تقویت استخوان ها
همان طور که گفته شد، پنیر کبابی از مواد معدنی مختلفی تشکیل شده است. کلسیم و فسفر، دو مورد از مهم ترین مواد معدنی موجود در تراکم استخوان هاست که به فراوانی در پنیر کبابی یافت می گردد. در واقع می توان گفت یکی دیگر از فواید پنیر کبابی، مواد معدنی موجود در آن است که باعث افزایش تراکم استخوانی در بدن و تقویت آن ها می گردد.
بهبود مقاومت دندان ها و تقویت آن ها
از دیگر خواص پنیر کبابی، تقویت دندان ها و مانع از پوسیدگی آن هاست. به طور کلی انواع مختلف پنیرها، دارای پپتیدهای فعالی هستند که در کازئین (پروتئین موجود در شیر و فرآورده های حاصل از آن) وجود دارد. این پپتیدها مانع از ایجاد حفره های دندانی می شوند. در واقع از رشد باکتری های ایجاد نماینده حفره دندان جلوگیری می نمایند.
پپتیدهای فعال بعلاوه اجازه نمی دهند، هیچ گونه مواد اضافی به دندان ها بچسبد. در نتیجه از ضعیف شدن مینای دندان و شکسته شدن آن جلوگیری می نمایند.
مفید برای افراد دارای عدم تحمل لاکتوز
بسیاری از افراد هستند، به علت این که معده آن ها تحمل هضم لاکتوز را ندارد، علی رغم میل باطنی نمی توانند لبنیات مصرف نمایند. از دیگر خواص پنیر کبابی مقدار لاکتوز پایین آن هاست. بنابراین افرادی که قدرت تحمل لاکتوز موجود در لبنیات را ندارند، می توانند بدون نگرانی از پنیر کبابی استفاده نمایند. پنیر کبابی بعلاوه به علت پایین بودن سطح لاکتوز آن برای افراد دیابتی مناسب است.
علاوه بر موارد فوق، از دیگر خواص پنیر کبابی، مفید بودن آن برای سلامت ماهیچه ها، پوست و خون است. این پنیر با توجه به درصد پروتئین بالایی که دارد، برای سلامتی، رشد و ترمیم سلول ها و بافت های بدن بسیار مناسب است.
مضرات پنیر کبابی
پنیر کبابی هم مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر، در کنار خواص بی نظیر آن، مضراتی هم برای بدن دارد. می توان گفت مصرف زیاد این پنیر ممکن است مضرات جبران ناپذیری داشته باشد. براین اساس تا حد امکان باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کرد. از مضرات پنیر کبابی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
فیبر پایین
پنیر کبابی با وجود این که از پروتئین ها و ویتامین های زیادی تشکیل شده است، در مقابل فیبر پایینی دارد. از آن جایی که فیبر هم فواید بسیاری برای بدن دارد، کمبود آن باعث بروز مسائل و بیماری های جدی برای بدن می گردد. مصرف فیبر در پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان و کاهش کلسترول بدن و وزن پایین مؤثر است.
در این صورت بهتر است در مصرف پنیر هالومی زیاده روی نکنید یا در صورت مصرف جهت جذب فیبر بیشتر با سبزیجات مختلف مصرف گردد.
احتمال افزایش سدیم بدن
یکی از مضرات پنیر کبابی که ممکن است برای بسیاری از افراد دردسرساز گردد، شور بودن پنیر هالومی است. در واقع می توان گفت به علت خوش نمک بودن و طعم بی نظیر این پنیر، افراد زیادی علاقه مند به مصرف آن هستند.
با توجه به این که مصرف زیاد نمک، افزایش فشارخون، ضعف در استخوان ها و تأثیر مخرب بر روی سیستم مغز و کلیه را در پی دارد، پیشنهاد می گردد در مصرف آن زیاده روی نکنید.
بعضی از پنیرهای کبابی در بازار وجود دارند که نسبت به پنیرهای دیگر، نمک کمتری دارند. بهتر است هنگام خرید به برچسب سدیم نمک ها دقت کنید و نوع کم سدیم آن را انتخاب کنید.
مانع کاهش وزن
پنیر کبابی، به تنهایی باعث افزایش وزن نمی گردد اما ممکن است به عنوان مانعی جهت کاهش وزن به شمار آید. به طور کلی دریافت کالری اضافی باعث اضافه وزن می گردد. یک پنیر کبابی با توجه به نوع و روش تولیدی که دارد، حدبیشتر 500 کالری دارد. بنابراین بهتر است به مقدار کالری دریافتی در روز دقت داشته باشید تا با مصرف پنیر کبابی باعث اضافه وزن خود نشوید.
جمع بندی
پنیر کبابی یکی از پنیرهای خوش طعم و پرطرفدار است. این پنیر به علت خواص منحصربه فردی که دارد، موردتوجه افراد زیادی قرار گرفته است. از خواص پنیر کبابی می توان به پروتئین بالای آن اشاره نمود که باعث تقویت ماهیچه ها و قوی شدن استخوان ها می گردد.
پنیر کبابی یا هالومی دارای بافت نسبتاً نرمی است که به صورت خام و پخته شده مصرف می گردد. البته طعم بی نظیر آن با پخته شدن چند برابر می گردد. پنیر کبابی نسبت به پنیرهای دیگر کمی شورتر است بنابراین برای افرادی که رژیم کم نمک دارند توصیه نمی گردد. با این وجود اگر از فروشگاه های بزرگ و معتبر خرید کنید، مقدار سدیم موجود در پنیر بر روی بسته بندی وجود دارد.
پنیر کبابی را می توانید به صورت آنلاین از فروشگاه بزرگ خبرنگاران خرید کنید. برای اطلاع از شرایط و فهرست محصولات این فروشگاه، به وسیله نصب اپلیکیشن خبرنگاران ، امکان خرید آسان و اطلاع از پیشنهادهای ویژه این فروشگاه فراهم می گردد.
منبع: اسنپ مارکت