تلسکوپ جیمز وب شما را به گذشته های دور می برد
به گزارش مجله حقوق، خبرنگاران : تلسکوپ جیمز وب که به تازگی از طریق ناسا به فضا پرتاب شد از مهم ترین پروژه های فضایی بوده است.
دانستنی های مفید درباره تلسکوپ جیمز وب را در این مطلب خواهید خواند.
به گزارش خبرنگاران، 25 سال تلاش و هزینه موجب شد که دورترین و بزرگترین چشم انسان ساخته شود که به آن تونل زمان می گویند که موجب شد تمام تصورات انسان را در کیهان تغییر دهد. تلسکوپ جیمز وب تا میلیاردها سال گذشته را می تواند به ما نشان دهد. برای درک بهتر این تلسکوپ می توان به دوران دایناسورها اشاره کرد. دایناسورها برای 235 میلیون سال پیش هستند ولی این تلسکوپ تا میلیاردها سال پیش را به ما نشان می دهد. سرعت نور 300 هزار کیلومتر بر ثانیه است و نمی توانیم خورشید را به طور مستقیم ببینیم و نوری که به ما می رسد برای 8 دقیقه پیش است.
جزئیات ساختاری تلسکوپ هابل
حالا تصور کنید چیزی را خیلی قبل از خورشید ببینید. گذشته ای که شاید نابود شده باشد و دیگر نباشد ولی شما الان می بینید. کسی که تلسکوپ را دارد می تواند زمان قبل دایناسورها و چیزی که دیگر نابود شده و وجود ندارد را ببیند. قطر چشم ما 2/5 سانتی متر است و از روی زمین می توانیم فقط 5 هزار ستاره را در فضا ببینیم. سال 1990 تلسکوپ هابل به فضا پرتاب شد که قطر چشم آن 2/5 متر بوده و فاصله از زمین 507 کیلومتر. اولین عکس هایی که هابل ثبت کرد تار بود ولی فضانوردان رفتند و با تهیه یک شاتل فضایی این مشکل را حل کردند.
فاصله زمین تا ماه 380 هزار کیلومتر است. فاصله جیمز وب تا زمین یک میلیون و نیم کیلومتر که این تلسکوپ با قطر چشم 6 متری ببینید چه چیزهایی را می تواند ثبت کند.
تلسکوپ جیمز وب زمان بینگ بنگ را نشان می دهد
بیگ بنگ، انفجاری که در کیهان رخ داد بود برای 13/7 میلیارد سال پیش است. تلسکوپ جیمز وب می تواند زمان بینگ بنگ را ثبت کند و شما الان ببینید. اندازه تلسکوپ جیمز وب مانند یک زمین تنیس است تا بتواند به وسیله سپرهایی که در آن تعبیه شده است جلوی نور خورشید را بگیرد وتصاویر بهتری ثبت کند. این تلسکوپ به صورت یک چمدان بسته است و طی 144 مکانیسم آرام آرام باز می شود. فاصله آن به قدری از زمین زیاد است که دیگر نمی توانند فضانورد بفرستند تا آن را تعمیر کنند. هرکدام از این مکانیسم ها باز نشود دیگر به درد نمی خورد و کار نمی کند. برای تلسکوپ جیمز وب 10 میلیون دلار هزینه شده است. به خاطر فاصله زیاد این تلسکوپ با زمین باید همه چیز با کمترین ضریب خطا و بی نقص انجام شود. به همین دلیل ساخت آن و پرتابش به فضا با تاخیر اجرا شده است. اولین بار قرار بود در سال 2007 میلادی ارسال شود، بعد شد سال 2011 و بعد سال 2016 میلادی و بعد از آن سل 2018 میلادی و سپس کرونا آمد و درنهایت امسال یعنی در اواخر سال 2021 میلادی به فضا پرتاب شد.
نگرش تازه به دنیا با تلسکوپ جیمز وب
در مقایسه تلسکوپ هابل که تا الان تصاویر فضا را ثبت می کرد با تلسکوپ جیمز وب می توان گفت که هابل فقط کرات و اجسام خیلی گرم را ثبت می کرد ولی تلسکوپ جیمز وب می تواند کرات با شرایط آب و هوایی زمین را هم ثبت کند. یعنی امکان اینکه یکسری موجود زنده دیگر در کیهان پیدا کنیم بعد از اختراع تلسکوپ جیمز وب خیلی زیاد می شود. اولین تصویری که تلسکوپ جیمز وب می فرستد تا 6 ماه دیگر است یعنی تصویری را تا 6 ماه دیگر از این کیهان می بینیم که تا الان ندیدیم و شاید کلا تصور انسان درباره دنیا و هستی تغییر کند.
منبع: رکنا