در نشست کمیته وزیران اوپک پلاس چه گذشت؟

به گزارش مجله حقوق، کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در نشست روز چهارشنبه بیان نمود بازار نفت در راستا بازیابی توازن خود است اما با توجه به ابهامات درباره فرایند احیای جهان از پاندمی کووید، پایبندی اعضا به تعهداتشان برای کاهش تولید ضرورت دارد.

در نشست کمیته وزیران اوپک پلاس چه گذشت؟

به گزارش خبرنگاران، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی که ریاست این کمیته را به طور مشترک با وزیر انرژی روسیه برعهده دارد، در سخنرانی آغازین نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس گفت: همچنان که پیش می رویم باید تلاش کنیم به پایبندی کامل به توافق کاهش تولید برسیم. نه تنها این امر فرایند بازیابی توازن بازارهای جهانی نفت را تسریع می کند بلکه این پیام قاطع را ارسال می کند که روح جدید عزم و دیسیپلین در گروهمان وجود دارد.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هم اظهار کرد: بازار همچنان فوق العاده شکننده است و با وجود پایبندی 95 درصدی این گروه به توافق کاهش تولید در ژوییه، اعضای آن باید محتاط بمانند. وی در ادامه افزود: بازار فوق العاده نوسانی مانده و ما باید پایبندی 100 درصدی به توافق را حفظ کنیم. اکنون بیش از همیشه پایبندی کامل به توافق و رصد دقیق اوضاع بازار، فوق العاده اهمیت دارد.

این گروه بزرگترین کاهش تولید هماهنگ در تاریخ بازار نفت را به اجرا گذاشت و از ماه مه تولیدش را مجموعا 9.7 میلیون بشکه در روز که معادل حدود 10 درصد از تقاضای جهانی برای نفت پیش از شیوع پاندمی ویروس کرونا بود، کاهش داد اما با پیش بینی بالا رفتن تقاضا، از ابتدای اوت کاهش تولید خود را به 7.7 میلیون بشکه در روز تسهیل کرد و تا انتها سال 2020 به این میزان محدودیت عرضه ادامه می دهد.

قیمتهای نفت در هفته های اخیر در محدوده 45 دلار در هر بشکه ثبات یافته است.

وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد: بر مبنای پیش بینیهای آژانس بین المللی انرژی، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، اوپک و سایر آژانسهای پیش بینی کننده، تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه چهارم امسال به حدود 97 درصد سطح تقاضا پیش از شیوع ویروس کرونا می رسد.

وی گفت: طی سه ماه گذشته بهبود قابل توجهی در عوامل بنیادین بازارهای جهانی نفت روی داده است. ما شاهد سیگنالهای دلگرم کننده از بهبود تقاضا برای انرژی همزمان با ادامه بازگشایی اقتصادها در بسیاری از نقاط جهان بودیم.

نواک هم به نخستین نشانه های کندی رشد ذخایر جهانی نفت اشاره کرد و گفت: تا ژوییه ذخایر نفت کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی از اوج اخیرش حدود 13 میلیون بشکه کاهش داشت.

کاهش تولید جبرانی

بخشی از افزایش تولید نفت اوپک پلاس با کاهش جبرانی از سوی اعضایی که در ماههای مه، ژوئن و ژوییه بالاتر از سهمیه خود تولید کرده بود، جبران خواهد شد.

این کشورها شامل عراق، نیجریه و قزاقستان هستند که باید علاوه بر سهمیه کاهش تولیدشان در اوت و سپتامبر، کاهش بیشتری انجام دهند تا مازاد تولیدشان در ماههای گذشته را جبران کنند.

دستور کار کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس شامل بازبینی این طرحها بود و شاهزاده عبدالعزیز اظهار کرد امیدوار است این کشورها در نیاتشان جدی باشند. ما باید با تلاش برای جبران کامل مازاد تولید ماههای اخیر، این سیستم موقتی جبران مازاد تولید را تا انتها سپتامبر پشت سر بگذاریم.

بر اساس گزارش پلاتس، عبدالمجید عطار، وزیر انرژی الجزایر که ریاست دوره ای اوپک در سال 2020 را برعهده دارد در اظهاراتش گفت: فرایند احیای بازار نفت در صورت پایبندی همه اعضا به سهمیه تولیدشان تسریع خواهد شد. مثل همیشه این اجرای کاهش تولید است که بیش از هر موضوعی اهمیت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مهر 1399 بروزرسانی: 17 مهر 1399 گردآورنده: law10.ir شناسه مطلب: 439

به "در نشست کمیته وزیران اوپک پلاس چه گذشت؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در نشست کمیته وزیران اوپک پلاس چه گذشت؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید